15.12.2016

Ylläksellä maailman suurin iglu – lisää ideoita kaivataan

Ylläs SnowVillage

Kuudettatoista kertaa ovensa avannut SnowVillage etsii ideoita seuraavan vuoden juhlavaan lumikokonaisuuteensa. Lisäksi tarjolla on revontulitakuu ja erikoisia yhteiskäyttöautoja.

Kittilän Lainiolle on marras- ja joulukuun aikana rakennettu järjestyksessään 16. SnowVillage. Lumesta ja jäästä rakennettu kokonaisuus koostuu tänä vuonna 24 lumihuoneesta, jääkappelista, jääbaarista ja maailman suurimpaan lumi-igluun rakennetusta jääravintolasta.

Kävijöitä Ylläksen kupeessa sijaitsevaan lumikylään odotetaan talven yli kestävän toimintakauden aikana yli 40 000. Suurin osa vieraista poikkeaa päiväksi, mutta yöpyjiäkin riittää. Eksoottinen kohde on myös kansainvälisten vieraiden ja hääparien suosiossa.

SnowVillage juhlistaa ensi kaudella satavuotiasta Suomea luomalla jääravintolaan ja jääbaariin suomalaiseen luontoon, taiteeseen ja arkkitehtuuriin perustuvan sisustuksen. Koti- ja ulkomaisten jää- ja lumiveistäjien luomat taideteokset ovat yleisön nähtävinä ja ihasteltavina 13.12.2016 avautuvassa lumikylässä noin pääsiäiseen 2017 saakka.

Ylläs SnowVillage

SnowVillage kertoo käynnistäneensä jo nyt  kaikille avoimen kilpailun, jossa houkutellaan jää- ja lumenveistosta kiinnostuneita lähettämään omia suunnitelmiaan seuraavan vuoden lumihotellin ideoiksi.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Erilainen loma-auto alle

Ylläksellä on pohdittu palveluita, joiden avulla voidaan valjastaa olemassa olevaa kuljetuskapasiteettia entistä paremmin matkailijoiden käyttöön. Tälle hiihtokaudelle uutta on ainakin se, että autojen vertaisvuokrapalvelu Shareit Blox Car on myös avannut toimipisteen alueelle tarkoituksenaan tarjota hieman tavallisuudesta poikkeavia autoja matkailijoiden käyttöön.

Kiinnostuneiden ulottuvilla on Suomen elokuvahistorian kuuluisimmaksi väitetty auto sekä moderneinta sähköautotekniikkaa, eli Napapiirin Sankarit -elokuvista tuttu TIS-51 ja sähkökäyttöinen Tesla urheiluauto. Tavallisempaakin kalustoa toki löytyy.

Yhteiskäytön kautta myös oman auton voi saada tuottamaan tuloja.

– Tällä hetkellä yksityisten ihmisten omistavat autot ovat käyttämättä noin 95% ajasta ja etenkin Suomessa, jossa autot ovat kalliita, niin tämä tuntuu erityisen hölmöltä. Palvelumme avulla voit laittaa oman autosi tuottamaan silloin, kun et sitä itse käytä, toteaa Shareit Blox Car:in Erik Kanerva.

Revontulitakuu tai rahat takaisin

lläksellä majoitus- ja ohjelmapalveluja tarjoava Ylläksen Yöpuu kertoo puolestaan tarjoavansa revontulitakuun asiakkailleen. Mikäli matkailija ei näe revontulia viikon matkansa aikana, lupaa yrittäjä Vesa Kaulanen palauttaa puolet majoituksen hinnasta takaisin.

Revontulet

Revontulista kiinnostuneiden iloksi rinnekeskuksen katuvalot sammutetaan parhaaseen revontuliaikaan, eli 22–06 välillä.

Käytäntö on ollut perinteenä Ylläksellä jo vuodesta 2012. Lokakuussa alkaneen revontulisesongin mukainen valojen pimentäminen päättyy tällä kaudella 19.2.2017.

Ylläksellä on käytössä myös oma revontulisovellus Ylläs Aurora, jonka avulla voi seurata revontulihavaintoja oman puhelimen näytöltä. Sovelluksen voi ostaa 2,99€ hintaan Android-laitteille Google Play -sovelluskaupasta, Windows-puhelimille Windows Phone Store -sovelluskaupasta sekä iPhonelle App Storesta.

Sovellus perustuu sosiaaliseen mediaan ja kaikki sovelluksen ladanneet saavat ilmoituksen, kun joku ilmoittaa nähneensä revontulet. Samalla sovellus paikantaa sekä lähettäjän, että ilmoituksen saajan. Revontulihavaintoja voi lähettää vain Ylläksen alueella, ilmoituksen voi saada missä vain.

Lähde: Ylläs Kuvat: Ylläs ja Antti Hentinen

Luetuimmat