Hybridihaaste Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid

Ajoneuvot Hybridihaaste 24.11.2020

Hybridihaaste: yli 2 500 kilometriä myöhemmin Toyota Corolla Hybridin kulutus alkaa selvitä

Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybridillä on nyt ajettu viisi tankillista.

Moottorin Hybridihaaste-juttusarjan päähenkilönä toimiva Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid kiersi vajaat parituhatta kilometriä Pohjanmaata marraskuun puolivälissä. Nyt auton palattua toimitukseen voimme vähän tarkastella matka-ajon kulutusta.

Kulutuslasku?

Viime artikkelissa totesimme Corollan kulutuksen olleen alkuun yllättävän korkeaa, kunnes tankkauksen jälkeen ajetussa kulutusmittauksessa kaikki alkoi toimia normaalisti.

Hybridihaaste Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid

Valitettavasti tämä trendi ei jatkunut aivan yhtä suotuisana kotimaan kierroksella: nyt 2 780 viiden tankkauksen jälkeen auton keskikulutus on 5,90 l/100 km. Valtaosa tankkauksista on mennyt aika tarkalleen kuuden litran tuntumaan sataa kilometriä kohden, mutta yksi tankillinen taittui sentään lukemalla 5,37 l/100 km.

Pätkäajoa ja pitkää pätkää

Ei toki saavutettu vajaan kuuden litran keskikulutus huono ole, kun huomioi ajosuoritteen koostuneen pätkittäisestä pääkaupunkiseutuupyörimisestä ja pitkän matkan taittamisesta koleassa säässä. Silti on myönnettävä sen olevan hieman korkeampi, kuin juttusarjan alussa ennakoimme.

Onko tilanteemme normaali? Jos omistat nykysukupolven Toyota Corolla 2.0 Hybridin, niin kerro mitä autosi kuluttaa kommenttikentässä.

Hybridihaaste

Moottori koeajaa Toyota Corolla 2.0 Hybridiä vuoden 2020 loppuun. Juttusarjan päämäärä on tutustua perinteisen hybridin kulutukseen arkiajossa ja verrata sitä ladattaviin hybrideihin. Sarjan aiemmat jutut löydät täältä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat