Ajoneuvot | Uutinen | 31.1.2020

Kia e-Soul sai hinnat – edullisimmillaan 37 990 euroa

Eurooppaan ainoastaan sähköisenä saapuva Kia e-Soul tulee saataville Suomessa kahdella eri akkuvariaatiolla ja neljällä varustetasolla.

Jaa artikkeli

Uudistunut Hyundai Kona Electricin konsernisisar Kia e-Soul saapuu suomeen kahdella eri akkuvaihtoehdolla. Täyssähköisen crossoverin kolmas sukupolvi on edeltäjiään tehokkaampi ja toimintamatkakin on kasvanut.

Pienemmällä, 39,2 kilowattitunnin akulla WLTP-syklin mukainen toimintamatka on 277 kilometriä. Suuremman akun kapasiteetti on 64 kWh ja toimintamatka parhaillaan 452 km. Akkujen lisäksi myös mallien teholukemat ovat eriävät, pienempiakkuisen maksimiteho on 136 hevosvoimaa ja suurempiakkuisen 204 hv.

Uusi painos e-Soulista on kasvanut edeltäjästään 55 millimetriä, akseliväli on venynyt 30 mm. Korkeutta ulkonäöllään muista crossovereista poikkeavalla e-Soulilla on 1 600 mm.

Kia e-Soul

Suomessa Kia e-Soulin saa edullisimmillaan 39,2 kWh akulla 37 990 euron hintaan. Suuremman akun halutessaan täytyy budjettia venyttää 5 000 euroa: hinnat alkaen malli 64 kWh akulla on 42 990 euroa. Varustetasoja mallistossa on neljä: Groove, Electro, Supreme ja Freestyle.

Valmistaja kertoo toimintasädettä olevan mahdollista pidentää energiaa säästävillä ominaisuuksilla, kuten moottorin lämpöä hyödyntävällä matkustamon ilmalämpöpumpulla ja ainoastaan kuljettajan puolesta huolehtivalla ilmastoinnilla. Jälkimmäisen käyttöä suositellaan käytettäväksi lähinnä yksin ajettaessa.

Eurooppassa Kia Soul tulee saataville ainoastaan täyssähköisellä voimalinjalla.

Lähde: Kia Kuvat: Moottorin arkisto / Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Keskustelu