Ajoneuvot | Uutinen | 16.8.2018

Kotikulmien haastaja: Mercedes-AMG pohtii vastinetta Porsche 718:lle

AMG GT -malliston ohessa Mercedeksen tehojaosto pohtii keskimoottorista haastajaa Porschen Caymanille ja Boxsterille.

Jaa artikkeli

Brittilehti Autocar kertoo, että Mercedes-Benzin suorituskykyjaosto AMG harkitsee entistä suorempaa kilpailijaa Porsche 718 Cayman ja Boxster -malleille. Projektia ei ole vielä hyväksytty, mutta jos se etenee konseptivaiheesta eteenpäin, tulisi autosta AMG:n viides oma automalli AMG GT -perheen lisäksi.

Tällä hetkellä Porschen 718 -malleja lähimpänä on Mercedes-AMG SLC 43. Aiemmasta SLK:sta jalostettu versio on elinkaarensa loppupuolella eikä bulevardikruiseri ole myynyt samaan vauhtiin Porschen mallien kanssa. Ilmeisimmin SLC ei ole saamassa suoraa jatkoa.

Mercedes-AMG GT C Roadster Edition 50

Autocarin mukaan mahdollinen AMG-kilpailija olisi keskimoottorinen ja se lainaisi muotoilutyylinsä hyperauto Project Onelta. Hinnan suhteen auto jäisi AMG GT -perheen alapuolelle, tuskin ero jäänee odotettua pienemmäksi kalliimman keskimoottorirakenteen takia. Mercedeksen auto tulisi Porschen tavoin tarjolle sekä kovakattona että avomallina.

Luvassa olisi samalla eräänlainen kotikulmien kamppailu, sillä sekä Mercedes-Benz että Porsche pitävät molemmat kotipaikkaansa Stuttgartissa. Mercedeksen AMG-jaosto puolestaan majailee Affalterbachissa, vain noin 25 kilometrin päässä Stuttgartin keskustasta.

Lähteet: Automotive News, Autocar Kuvat: Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Keskustelu