Ajoneuvot | Autonäyttely | Geneve 2018 | Uutinen | 7.3.2018

Mercedes-AMG GT neliovisena: suuri, nopea ja täysin hämmentynyt

Neliovinen viisiovinen Mercedes-AMG GT on hieman hämmentävä, mutta ei anneta sen haitata liikaa.

Jaa artikkeli

Ensinnäkin Moottori on kaksipaikkaisten Mercedes-AMG GT-mallien suuri ystävä. Teatraaliset ja karismaattiset urheiluautot muistuttavat siitä, miksi autoilua on joskus alettu romantisoimaan.

Nyt Mercedes-AMG:n mallisto laajenee neliovisella GT:llä. Ja vaikka Mercedes-AMG:n viimeaikaisten näyttöjen perusteella auton voikin ennakoida olevan kyvyiltään vallan mainio, herättää se silti muutamia ikäviä kysymyksiä.

Ensinnäkin ovia uudessa neliovisessa GT:ssä on viisi, sillä takaluukku aukeaa pystyperäisten tyyliin ikkunan ylälaidasta asti. Käytettävyyden kannalta mainio asia, mutta voisiko autosta vaan puhua viisiovisena? Mercedes-AMG ei toki ole ainoa saksalaismerkki, jolla yksinkertainen yhteenlasku on viime aikoina osoittautunut vaikeaksi…

Rivikuusi tai V8

Lippulaivana on GT 63 S, jota vauhdittaa AMG:n fantastisen nelilitraisen tuplaturbokasin 639-hevosvoimainen painos. 315 kilometriä tunnissa ja 3,2 sekuntia ovat malliin liittyviä tärkeitä arvoja.

S-kirjaimen tinkimällä auton saa 585-hevosvoimaisena. Kaikki takaovisen GT-mallin versiot ovat 4Matic+-nelivedolla varustettuja. S-mallissa nelivedon takavedoksi vaihtava drift-tila on vakiona, muihin takarenkaat savustavan tilan saa lisävarusteena.

Mercedes-AMG GT

Mercedes-AMG GT 53

Näiden alapuolella mallistossa on GT 53, jota vauhdittaa 435-hevosvoimainen rivikuutonen. Kyse on samasta upeasta sähköistetystä voimanlähteestä, josta Moottori juuri nautti uuden Mercedes-AMG CLS 53 4Matic+:n keulalla. Hieman oudosti kuutoskoneinen GT 53 saa kantaa samaa Panamericana-maskia kuin isot 63-mallit. Alkujaan maski esiteltiin GT R -urheiluautoon, josta se on sittemmin levinnyt esimerkiksi GLC 63 -mallin keulalle – mutta ei kuutoskoneisen GLC 43:n keulalle.

GT vai CLS?

On myös mielenkiintoista nähdä, miten CLS 53 4Matic+:n ja GT 53 4Matic+:n hinnoittelu erottaa kaksi lopulta varsin samantyylistä autoa. Mielenkiintoisen eron tuo uusi MBUX-käyttöliittymä, joka löytyy GT:stä, muttei CLS:stä.

Mercedes-AMG GT

Viimeinen ongelma GT:ssä koskee Geneven autonäyttelyssä esiteltyjen mallien värivalintoja: kuvissa esiintyvän valkoisen rinnalla esillä oli mattasininen yksilö. Kummassakaan värissä pehmeästi pyöristetty hartialinja ei oikein erotu, ja auto näyttää todellista kapeammalta ja vähän ryhdittömältä.

Kuten jo CLS:n koeajossa totesimme, lienee tämäkin Mercedes-malli huomattavasti tyylikkäämpi paremmassa värissä. Todennäköisesti hämmentävän alkuvaikutelman jälkeen Mercedes-AMG GT:stä kuoritunee makea ja eloisa perheyhteensopiva räyhämalli, mutta näin esiteltynä Mercedes-AMG antaa autolle varsin vaikean alkukiihdytyksen.

Jaa artikkeli

Keskustelu