Alfa Romeo Tonale crossover katumaasturi MHEV

Ajoneuvot Koeajo 23.9.2022

Maistiainen: Alfa Romeo Tonale – vihdoin jotain uutta!

Alfa Romeon mallistossa ei tapahdu kovin usein, mutta nyt Giulia ja Stelvio saavat seuraa: Tonale on näkemys pienemmästä katumaasturista italialaiseen tyyliin.

Alfa Romeo Tonale asettuu italialaismerkin mallistossa Stelviota pienemmäksi katumaasturivaihtoehdoksi. Samalla kyseessä on ensimmäinen uusi Alfa Romeon ollessa osa Stellantis-ryhmää.

Alfa Romeo Tonale crossover katumaasturi MHEV

Mainion alfamaisen ulkoasun alla on melko tavallinen nykyaikainen crossover. Tällä hetkellä konepellin alta löytyy aina 1,5-litrainen nelisylinterinen kevythybridi, joko 95 kW (130 hv) tai 117 kW (160 hv) versiona. Alfan kevythybridijärjestelmän mielenkiintoisin ominaisuus on sen kyky liikuttaa autoa pelkällä sähköllä esimerkiksi pihassa siirrellessä. Myöhemmin joukkoon liittyy lataushybridi.

Sisällä matkustamossa asiat ovat tavallisemmin, joskin mukautettava digimittaristo on korvannut Alfan takavuosien makeat mittaristokuilut. Tummasävyinen sisusta on konstailematon ja hallintalaitteiden järjestys on perinteinen.

Alfa Romeo Tonale crossover katumaasturi MHEV

Noin 4,5-metristen katumaasturien segmentissä ei kilpailua puutu, mutta toisaalta markkinoiden koko jättää tilaa Alfa Romeon kaltaiselle erottautujalle. Ainakin värikartan kirkkaat vaihtoehdot pitävät huolen, että Tonalen löytää markettien parkkikenttien harmaudesta.

 Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Alfa Romeo

Kaikki koeajot

Uusimmat