Ajoneuvot Koeajo 3.11.2021

Maistiainen: Kia EV6 – jälleen yksi persoonallinen ja vakuuttava sähköauto

Uusien sähköautojen joukossa on nähty paljon persoonallisia muotoja. Kia EV6 liittyy tähän joukkoon ja esittelee merkin uusia linjoja.

Pääsimme ottamaan kylmät tyypit Kia EV6 -uutuusmallista lokakuun lopulla. Hyundai Ioniq 5:n kanssa saman perusrakenteen jakavan auton tekniikka on siis jo pääasiassa tuttua, mutta muodot erottavat nämä sisarmallit selkeästi toisistaan. Voit lukea lisää ensivaikutelmista ja EV6:n mallistosta tarkemmin täältä.

Ensimaistiaiset uutuudesta pääsimme ottamaan Vuoden Auto Suomessa 2022 -kilpailun ensimmäisessä koeajopäivässä. Alle valikoitui takavetoinen versio isommalla akulla, joka vastaa tekniikaltaan Moottorin käyttötestissä olevaa sisarmallia.

Ulkonäön lisäksi ohjaamon tyyli eroaa selkeästi Hyundaista. Viistompi tuulilasi ja kaarevampi kojelauta tekevät tunnelmasta aavistuksen intiimimmän, mutta ahtaudesta ei voi puhua. Näyttöjen grafiikat vaikuttivat ensivilkaisulla käytännössä identtisiltä.

Liikkeelle lähdetään odotetulla sulavuudella. Kaasupolkimen vaste on aavistuksen rauhallisemman oloinen, mikä tekee pehmeästi liikkumisesta helpompaa. Tämä asia saa vahvistusta nopeita lähtöjä kokeilemalla; auto ei tunnu antavan kaikkea voimaa ulos hitaissa nopeuksissa. Tästä huolimatta EV6 liikkuu vaivattomasti kaikissa tilanteissa 168 kW (229 hv) tehojen turvin. Tarkimmat lukijat varmasti bongaavat, että EV6:n takavetoinen versio tarjoaa 8 kW (12 hv) enemmän tehoa kuin Ioniq 5. Vääntölukema on molemmissa 350 Nm.

Myös alustan toiminta ansaitsee kiitoksen sulavuudesta. Peräkkäin sisarmallinsa kanssa ajettuna Kian alusta tuntuu aavistuksen jämäkämmältä, mutta ei huonolla tavalla. Pienet epätasaisuudet ylittyvät ilman korin keinahtelua ja ilman ylimääräisiä ääniä. Vauhdin kasvaessa massa tulee esille korin kallisteluna.

Ohjaus on nykypäivän tyyliin varsin tunnoton ja palautus jokseenkin jousimainen. Se ei ansaitse erityisiä kehuja, mutta sen kanssa tulee arkipäiväisessä pyörittelyssä varmasti hyvin toimeen.

Kia EV6 on raikas ilmestys persoonallisten sähköautojen joukkoon. Ensivaikutelma autosta on hyvin laadukas ja vaivaton. Näiden lisäksi kiitettävän kokoiset tilat tekevät siitä mielenkiintoisen vaihtoehdon sähköautomarkkinoille noin 50 000 euron hintaluokkaan.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Kia

Kaikki koeajot

Uusimmat