Nokian Hakkapeliitta 9

Ajoneuvot 27.1.2017

Nokian Hakkapeliitta tuplanastoitukseen: Suomen suosituin talvirengas uudistui!

Uusi Hakkapeliitta 9 luottaa kahteen erityyppiseen nastaan renkaan kulutuspinnan eri puolilla.

Suomalainen autoilija luottaa edelleen piikin voimaan: 80 prosenttia kaikista meillä ostetuista talvirenkaista on nastoitettuja.

Näiden joukossa puolestaan perinteinen markkinaykkönen on Nokian Hakkapeliitta, joten kun siitä esitellään kokonaan uusi sukupolvi, käsillä on suomalaisittain melkoinen uutinen.

Nokian Hakkapeliitta 9

Nastoilla eri tehtävät

Uusi, Hakkapeliitta 9:ksi nimetty rengas sisältää uudenlaisen nastoituksen, missä eri puolilla renkaan kulutuspintaa käytetään erilaisia nastoja. Aiemmissa Hakkapeliitoissa, kuten muunkin merkkisissä nastarenkaissa, nastojen tyyppi on ollut sama kautta renkaan.

Nokian Hakkapeliitta 9

Kulutuspinnan keskiosassa käytettävien kolmiomaisten nastojen tehtävänä on turvata renkaan pitkittäispito, eli tehokas kiihdytys ja turvallinen jarrutus. Valmistajan mukaan nastan viistompi muoto pureutuu tienpintaan paremmin kuin edeltäjässä Hakkapeliitta 8:ssa.

Renkaan sivuilla olevat kolmisakaraiset nastat puolestaan huolehtivat sivuttaispidosta eli tasapainoisesta ohjautuvuudesta. Sekä jää- että lumipito ovat valmistajan mukaan kehittyneet edeltäjästä. Myös melu on hieman vaimentunut.

Uusien nastojen luvataan myös kuluttavan tienpintaa entistä vähemmän. Nastojen määrä esimerkiksi rengaskoossa 205/55 R16 on samat 190 kappaletta kuin Hakkapeliitta 8:ssa. Tuo koko on edelleen Suomen myydyin.

Hakkapeliittojen kärkeen

Uutuusrenkaasta tulee tarjolle sekä henkilöautoihin suunnattu Hakkapeliitta 9 sekä katumaastureihin tarkoitettu Hakkapeliitta 9 SUV.

Nokian Hakkapeliitta 9

 

Näiden alapuolelle sijoittuvat edullisemman hintaluokan uutuudet Nokian Nordman 7 ja Nordman 7 SUV, jotka perustuvat pari sukupolvea aiempiin Hakkapeliitta seiskoihin. Edullisempaa hintaa metsästäville on tarjolla myös Hakkapeliitta 8, jonka myynti jatkuu uutuusrenkaiden rinnalla.

Ensimmäisiä uusia nokialaisia aletaan toimittamaan tänä keväänä, ja valmistaja lupaa ensi syksyn talvirengassesonkiin kattavan kokovalikoiman. Sekä 9:stä että 9 SUV:sta tulee tarjolle yli 50 erilaista rengaskokoa.

Nokian Hakkapeliitta 9 SUV

Alustavien suunnitelmien mukaan Hakkapeliitta 9:n hinta tulee olemaan 3 prosenttia korkeampi Hakkapeliitta 8:n nykyhintaan verrattuna. Korotusvaraa valmistajan mukaan löytyy, koska renkaiden hinnat eivät ole nousseet samaan tahtiin muiden kuluttajatuotteiden kanssa.

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Nokian Renkaat

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat