Audi TT ja R8 mahdollisesti leikkauslistalla

Ajoneuvot Uutinen 19.3.2019

Sähköistyksen hintalappu: Audi TT ja R8 mahdollisesti leikkauslistalla

Parikymppinen Audi TT ja keskimoottorinen lippulaivamalli Audi R8 ovat tietojen mukaan kirjanpitäjien silmätikkuna saksalaismerkin panostaessa tuotekehitykseen ja sähköistämiseen.

Vuonna 1998 ensiesitelty Audi TT on edustanut saksalaismerkin trendicoupea kohta kolmen täyden mallipolven ajan, mutta nyt mallinimen jatko on uhattuna. Sama kohtalo on käymässä toisen mallipolven ehtoopuolelle siirtyvälle lippulaivasportille Audi R8:lle, joka keskimoottorisena, vapaasti hengittävänä ja välillä jopa takavetoisena on ollut monin tavoin poikkeus merkkinsä säännöissä.

Audi TT ja R8 mahdollisesti leikkauslistalla

Alkuperäinen Audi TT ja vuosituhannen vaihteen pettämätön tyyli. Pistäkää Millennium soimaan!

Syy mahdollisiin mallikarsintoihin löytyy Audin aggressiivisesta sähköistämiskehityksestä. Samaan aikaan vastatuulta aiheuttavat kohoavat tuotekehityskustannukset, asiakkaiden mieltymyksen siirtyminen pois muodokkaista coupeista. Osasyyllisiä löytyy myös Volkswagen-ryhmän dieselhuijausskandaalista sekä muutoksesta WLTP-mittaussykliin, joka on aiheuttanut murheita monimutkaisten mallistojen autovalmistajille.

Tahtotilaa TT:n ja R8:n seuraaville polville löytyy kuitenkin valmistajan sisältä, jossa koetaan mallien olevan oleellisia osia merkin perintöä.
– Insinöörimme tahtovat niitä ja myyntikolleegamme tahtovat niitä, mutta kysymys on onko meillä varaa niihin, kommentoi tuotekehityspäällikkö Hans-Joachim Rothenpieler Automotive News Europelle.

Audi TT

Rothenpielerin mukaan varsinaista päätöstä seuraavan sukupolven TT:stä tai R8:sta ei ole vielä tehty, mutta Volkswagen-ryhmän uusien kannattavuusohjeiden valossa urheilullisten coupe-mallien perustelu osoittautua mahdottomaksi. Audin toimitusjohtaja Bram Schot on puolestaan vihjannut, että tulevat urheilumallit saattavat olla sähköisiä ja että RS-malliston ”punaisen timantin täytyy muuttua vihreämmäksi”.

Triviansa tuntevat muistanevat, että Audi R8:sta nähtiin jo sähköinen e-tron-malli, joka esiteltiin Geneven autonäyttelyssä 2015. Viileän miljoonan maksanut sähkösportti jäi kuitenkin valmistusmäärältään alle 100 kappaleeseen.

Audi TT ja R8 mahdollisesti leikkauslistalla

Audi R8 nähtiin myös pienen tuotantomäärän e-tron-sähköautona.

Lähde: Automotive News Kuvat: Aake Kinnunen, Audi

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat