Ajoneuvot | Uutinen | 27.9.2019

Yaris nousee jousilleen: Toyota vihjaa uudesta pikku-crossoverista

Toyotan uusi TNGA-B-perusrakenne nähtäneen uuden Yariksen lisäksi myös korkeammassa crossover-tyylisessä ajoneuvossa. Auton valmistus tapahtunee Yariksen rinnalla Valenciennesissä.

Jaa artikkeli

Toyota Europe vihjaa jälleen uudesta pienestä crossoverista TNGA-pohjarakenteen GA-B-versioon pohjautuen. Perusrakenne mahdollistaa erilaisia akselivälejä, ajoneuvokorkeuksia, ja raideleveyksiä. Lisäksi Toyota on esitellyt, että ajoneuvon taka-akselisto voidaan toteuttaa joko vääntösauvoin tai monivarsituennalla.

Ratkaisevaa uuden automallin kohdalla on sen valmistuspaikka. Toyota on käyttänyt 300 miljoonaa euroa Ranskan Valenciennesin tehtaan päivittämiseksi TNGA-yhteensopivaksi. Tehtaalla valmistetaan väistyvää Yaris-mallia, joka kypsästä iästä huolimatta on myynyt hyvin hybridivoimalinjan ansiosta. Yariksen seuraajasta odotetaan tietoja piakkoin.

Toyota vihjaa uudesta pikku-crossoverista TNGA-B

Uuden crossoverin valmistuspaikaksi on arveltu niin ikään Valenciennesin tehdasta, jolloin autoa voitaisiin valmistaa Yariksen rinnalla. GA-B -rakenteen kerrotaan parantavan ajettavuutta, kiitos jäykemmän korirakenteen ja alhaisemman painopisteen. Pohjalevyn kerrotaan myös auttavan muotoilijoita, jotka voivat toteuttaa lyhyemmät etu- ja takaylitykset virtaviivaisempaa tyyliä varten.

Tietoja Yariksen rinnalla valmistettavasta crossoverista kuultaneen lähikuukausina.

Lähde: Automotive News Kuvat: Toyota

Jaa artikkeli

Keskustelu