Ajoneuvot | Uutinen | 29.4.2018

Viikon videot: 2000 hevosvoiman Nissan Qashqai ja…

…ikoninen Renault 5. Lisäksi Mercedes-Maybach tuo esiin konseptiautonsa parempia puolia.

Jaa artikkeli

Ennen kreisiä Nissania ja retro-Renaultia palataan kuitenkin hetkeksi Mercedes-Maybachin konseptiautoon. Pekingin Auto China 2018 -autonäyttelyssä nähty Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury on nimeltään lähes yhtä kankea kuin katumaasturia ja porrasperää yhdistelevä ulkomuoto. Ylellisiä korostavassa videossa auto esiintyy kuitenkin selvästi paremmin edukseen ja Daimlerin päämuotoilija Gorden Wagener avaa samalla hiukan konseptiauton taustoja.

 

Tällä viikolla Renaultin upeaa historiaa avaava juttusarja eteni jo Renault 5:een. Vuonna 2012 ranskalaisklassikko täytti 40 vuotta ja sen kunniaksi Renault latasi YouTubeen auton alkuperäisen esittelyvideon. Taustana toimii muuten hallintokaupunki Brasilian ainutlaatuinen arkkitehtuuri.

 

Ja sitten asiaan. Suomen tavoin myös Britanniassa Nissan Qashqai on sangen tavallinen ilmestys katukuvassa. Severn Valley Motorsport, SVM, hoksasi kuitenkin, että ensimmäisen Qashqai-polven pitkän version, Qashqai+2:n, akseliväli on lähes identtinen upean Nissan GT-R:n kanssa. Niinpä syntyi projekti, jossa Qashqain kori sovitettiin GT-R:n pohjalevylle.

Tämän ”Qashqai-R:n” tekniikalle annettiin asteittain lisää monoa, kunnes katumaasturin pellin alta löytyi tasaiset pyöreät, eli sellaiset 2 000 hevosvoimaa. SVM on tottunut virittämään tehokkaita Nissaneita, joten projekti toimii yhtiölle erinomaisena käyntikorttina. Apua toki saatiin myös lukuisilta yhteistyökumppaneilta.

Ja mitäpä muutakaan sitä tekisi teholla kuin käyttäisi sitä. Nyt autolla asetettiin uusi katumaastureiden huippunopeusennätys 237,6 mph eli 382 km/h. Vimmaa kuitenkin riittää, sillä ensimmäisellä yrityksellä voima meinasi viedä autoa.

 

Tippaleipää murusti: Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Keskustelu