Ajoneuvot Uutinen 7.5.2015

Volkswagen T6 – klassikon kuudes sukupolvi

Sukupolvenvaihdos keskittyy yksityiskohtiin.

Volkswagenin mallistoon 65 vuoden ajan kuulunut monikäyttöauto siirtyy kuudenteen sukupolveen. Uusi mallisto noudattaa edeltäjien filosofiaa: Transporterilla kulkevat pääasiassa tavarat, Caravellellä ja Multivanilla ihmiset.

Transporter-malliston muodostavat perinteinen pakettiauto, lava-auto ja enimmillään yhdeksän henkilöä kuljettava Kombi. Näiden tukena on pikkubussi-Caravelle ja tila-automainen Multivan.

Odotettu hyötyauto saapuu Suomeen kesän korvilla.

Edeltäjää myyty kaksi miljoonaa

Väistyvää viidettä sukupolvea myytiin 13 vuoden aikana peräti kaksi miljoonaa kappaletta. Kuudennessa sukupolvessa keskitytään toimivan tuotteen jatkokehittämiseen.

T6-sukupolven tulokkaasta on tarjolla kaksi akseliväliä (3,0 ja 3,4 metriä) ja kolme korkeutta. Moottorivalikoimasta löytyy dieselvoimalähteitä tehoalueelta 84–204 hevosvoimaa. Tehodieselin luvataan saavuttavan yli 200 kilometrin tuntinopeus.

Bensiinimoottori on tarjolla 150 ja 204 hevosvoimaisena. Kaikki moottorit ovat kaksilitraisia. Voimanlähteiden perään tarjotaan moottorista riippuen viisi tai kuusi vaihteista käsivaihteistoa ja seitsenportaista kaksoiskytkinautomaattia. Myös neliveto on tarjolla.

20150407VR011

Avustin ehkäisee peräänajoriskiä

T6-sukupolven aktiivista turvallisuutta parantaa peräänajoja ehkäisevä Front Assist. Järjestelmä havaitsee peräänajoriskin ja hälyttää kuljettajaa. Alle 30 kilometrin tuntinopeuksissa järjestelmä kykenee pysäyttämään ajoneuvon itsenäisesti.

Kaikki sukupolvet yhteenlaskettuna T-sarjan ajoneuvoja on valmistettu jo 12 miljoonaa kappaletta. Menestyksekäs historia asettaa uutuudelle korkeat odotukset, joihin saadaan vastauksia ensimmäisten autojen saapuessa maahan keskikesällä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat