16.9.2017

Jaguar E-type Zero – maailman kaunein sähköauto?

Enzo Ferrarin maailman kauneimmaksi autoksi ylistämä Jaguar E-type sai sähköisen voimalinjan.

Jaguar Land Rover Classic esitteli E-Type Zeron yleisölle Jaguar Land Rover Tech Fest -tapahtumassa Lontoossa. Muotoijensa ansiosta Enzo Ferrarinkin ylistämä Jaguar E-type kääntyy Zeroksi sähköisen voimalinjan avulla.

Onko kyseessä maailman kaunein sähköauto, lienee kiinni katsojasta. Valmistaja ainakin on valmis rummuttamaan uutuutta kyseisellä luonnehdinnalla.

Jaguar E-type Zero perustuu vuoden 1968 E-type Series 1.5 Roadsteriin. Konsepti on rakennettu Jaguar Land Roverin uudella Classic Works verstaalla Coventryssa, Iso-Britanniassa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Perinteitä kunnioittaen

E-type on valmistajan kertoman mukaan pyritty pitämään mahdollisimman lähellä alkuperäistä Series 1.5 Roadsteria, joten muutokset on tehty lähinnä voimalinjaan, ja alkuperäisen mukaiset ajovalot on toteutettu ledeillä.

Sähköauton akusto on istutettu XK-moottorin paikalle ja sähkömoottori on laitettu vaihdelaatikon tilalle akkujen taakse.

Sähköistys toimii kaikissa vuosien 1949 ja 1992 välillä valmistetuissa automalleissa, joissa on Jaguarin kuusisylinterinen XK-moottori. Moottoria on käytetty mm. E-type, XK120, Mk2 ja XJ6 malleissa.

E-type Zeron kokonaispaino on pudonnut 46 kiloa alkuperäisestä.

Tehoa rajoitettu ajokokemuksen ehdoilla

220 kW tuottava sähkömoottori siivittää E-type Zeron nollasta sataan 5,5 sekunnissa – sekunnin nopeammin kuin alkuperäinen Series 1 E-type.

Tehoa on rajoitettu, millä on optimoitu sähköauton ajokokemusta. Ajomatkaa yhdellä latauksella on 270 kilometriä ja 40 kWh akusto latautuu tyhjästä täyteen 6-7 tunnissa. Latauspistoke sijaitsee polttoainetäyttöaukon paikalla.

Auton rakennetta, alustaa tai jarruja ei ole muutettu. Auton painojakauma on ennallaan. Zeron ajotuntuma, auton käsittely ja jarruttaminen sujuvat kuten alkuperäisellä E-typellä, valmistaja lupaa.

Osa E-type Zeron komponenteista ovat samoja kuin ensi vuonna markkinoille saapuvassa Jaguarin täyssähköisessä I-PACE mallissa.

E-type Zeroa voi tiedustella Jaguar Land Rover Classicilta

Lähde ja kuvat: Jaguar Land Rover Finland & Baltics

Luetuimmat