29.11.2019

Maistiainen: Opel Corsa – uusi sovitus tutuista sävelistä

Opel Corsa

Vaikka Opel Corsa jakaa pohjarakenteestaan paljon Peugeot 208:n kanssa, erot ulottuvat paljon keulamerkkiä syvemmälle.

Uusi kuudennen sukupolven Opel Corsa sai tehdä kehitystyönsä aikana melkoisen täyskäännöksen, kun puolivalmis projekti muutettiin GM:n rakenteilta PSA-ryhmän CMP-pohjalevylle. Pitkät päivät ovat kuitenkin kannattaneet, sillä lopputulos on osoitus, että Opelilla on oma paikkansa ranskalaiskonsernin mallistossa.

Uuden Corsan kohdalla huomio kiinnittyi alussa Corsa-e-täyssähkömalliin, joka liittyy mallistoon myöhemmin ensi vuonna. Polttomoottoreissa luotetaan 1,2-litraisiin bensiinimalleihin, tehojen yltäessä aina vapaasti hengittävän mallin 75 hevosvoimasta malliston huipun pirteään 130 hevosvoimaan. Lisäksi mallistosta löytyy 1,5-litrainen 102 hevosvoiman diesel.

Opel Corsa

Uusi Corsa on saatu peräti 108 kilogrammaa edeltäjäänsä keveämmäksi. Parhaimmillaan vaaka jää malliversiosta riippuen vain 980 kilogrammaan, joka on hämmästyttävä suoritus nykyautolta.

Korin mittasuhteita on viilattu, sillä kattolinja on selkeät 48 mm edeltäjää matalammalla. Pääntilaa on kuitenkin haettu laskemalla kuljettajan istuinta 28 mm. Varusteissa on kurkoteltu isompien automallien suuntaan, sillä ajovaloiksi on tarjolla isommista Opeleista tutut IntelliLux-ledimatriisivalot, joskin niiden sovitus kompaktiautojen luokkaan ei ole ollut täysin ongelmatonta.

Opel Corsa

Suomessa uusi Opel Corsa nähdään myöhemmin ensi vuonna.

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Luetuimmat