1.6.2018

Parivertailu: Audi A3 ja Mercedes-Benz A studiolamppujen alla

parivertailu sisätilat

Vertailun ajolenkin jälkeen siirryimme siisteihin sisähommiin. Moottorin autotallissa hoituvat kätevästi niin ohjaamojen valokuvaaminen kuin sisätilojen analysointikin.

Sisä- ja tavaratilat ovat yksi olennaisimpia autovertailun arvostelukohteita. Sitä varten Moottorin parivertailuun osallistuvat Audi A3 ja Mercedes-Benz A käytettiin pikapesussa, minkä jälkeen autot siirrettiin toimituksen talliin. Siellä kuvauskuntoisuus varmistettiin kevyellä imuroinnilla sekä ajolenkin aikana syntyneiden pölyjen pyyhkimisellä. Varsinainen työrupeama oli valmis alkamaan.

Autotallimme kattoon rakennettu studiovalokokonaisuus antaa oivat lähtökohdat paitsi valokuvaajan, myös toimittajan työskentelyyn. Yksikään detalji ei jää huomaamatta, ja myös itse juttuun päätyvät kuvat näyttävät mahdollisimman informatiivisilta, koska katosta loistavan valon määrä on kaiken aikaa vakio.

parivertailu sisätilat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Silkkaa senttipeliä

Sisätilamittaukset ovatkin sitten oma lukunsa. Arvioitavana ovat muun muassa ajoasento, kuljettajan ergonomia, näkyvyys ulos sekä takaistuimen tilat ja istuinmukavuus ynnä tavaratilan vetoisuus ja muunneltavuus – jaettuna lukemattomiin näihin sisältyviin pieniin yksityiskohtiin, jotka sisältyvät jokaisen vertailun ohjelmaan.

parivertailu sisätilat

Tässäkään työssä ei tietenkään haittaa, että hommat hoituvat ilmastoidussa tilassa, rauhassa ulkopuolisten katseilta. Tavallista on, että älypuhelimen sanelimeen tallentuu session aikana puolikin tuntia pelkkää puhetta, joka sitten pitää litteroida, kun siirrymme takaisin toimituksen työpöydän ääreen juttua kirjoittamaan.

parivertailu sisätilat

Parhaat nyt otetut valokuvat, ja myös sisätilojen loppuyhteenveto, julkaistaan varsinaisessa vertailujutussa Moottorin numerossa 7/2018, joka ilmestyy 4.7.

Ensi viikon alussa puolestaan siirrymme takaisin tien päälle tarkempia ajettavuuskokeita sekä ohituskiihtyvyyden mittausta varten. Kaikki pitää tehdä pois alta ennen vertailuautojen palauttamista, ja sehän tulee aina yhtä nopeasti vastaan…

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Roman Razinkov

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat