8.7.2017

Parivertailu: räiskyvä Alfa Romeo Giulia kohtaa hillityn BMW 3-sarjan

Moottorin uusimman numeron parivertailussa keskitytään kuljettajan hyvinvointiin. Pääosissa ovat italialainen intohimo ja saksalainen teknisyys.

Parivertailumme tähdet, Alfa Romeo Giulia 2.2 Diesel 210 hv AT8 AWD Veloce ja BMW 320d A xDrive Business Exclusive Edition Sport ovat valmistajilleen maineikkaita malleja.

Jo uuden Giulian esi-isä, 1960–70-luvuilla valmistettu kulmikas samanniminen malli vastasi konseptiltaan nykyistä, eli kyseessä oli urheilullinen keskiluokkaan sijoittuva takavetoinen sedan.

Perimä jatkui niin ikään takavetoisista Giulietta- ja 75-malleista etuvetoisiin mutta edelleen hauskoihin 155- ja 156-malleihin. Viimeisin etuvetoinen, 159-numeroa kantanut malli paisui ja painoi liikaa, mutta uusi Giulia merkitsi jälleen paluuta ajettavuuden alkulähteille.

parivertailu Alfa Romeo Giulia BMW 3-sarja

BMW:n 3-sarja puolestaan on ollut luokassaan käsite siitä lähtien, kun ensimmäinen tämänniminen mallisto esiteltiin 1970-luvun puolivälissä niin sanotun 02-sarjan pikkubemarin seuraajaksi.

Kolmossarja elää nyt jo kuudetta sukupolveaan, toki alkuperäisestä tuntuvasti isompana, mutta edelleen omassa segmentissään sporttisella maineella ratsastavana. Kuumalle Italia–Saksa-maaottelulle ei voisi luoda parempaa perustaa.

parivertailu Alfa Romeo Giulia BMW 3-sarja

Vastakkain valikoituivat tehokkaat dieselversiot automaattivaihteistoilla ja nelivedoilla höystettynä. Alfa Romeo on jo olemukseltaan selvästi BMW:tä sporttisempi, ja autoyksilöihin valitut ulkovärit vain tehostivat sanomaa.

Vertailun pääpaino on, autojen luonteille sopivasti, kuljettajan ympäristössä, suorituskyvyssä ja etenkin ajettavuudessa. Jos odotatte malttamattomana lopputulemaa, voimme paljastaa, että Alfa tulee suoraan kuljettajan iholle, kun taas BMW säilyttää häneen korrektin etäisyyden.

parivertailu Alfa Romeo Giulia BMW 3-sarja

Täydellinen artikkeli – yllättävine lopputuloksineen – löytyy uusimmasta Moottorin numerosta 7/2017. Lue se digitaalisesti Lehtiluukun kautta tai käy hakemassa omasi lähimmästä lehtipisteestä.

Teksti: Jussi Saarinen Kuvat: Lauri Ahtiainen, Video: Markus Markkanen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat