KymiRing etenee

Liikenne Uutinen 6.10.2016

KymiRing etenee etuajassa – MotoGP:n tallipäälliköt innoissaan

Iittiin rakennettava KymiRing etenee mallikkaasti, joten vuosi 2018 ei voi tulla liian aikaisin.

Pohjois-Euroopan johtavaksi ajokoulutus- ja liikenneturvallisuuskeskukseksi tähtävää KymiRing etenee mallikkaasti Iiitin kunnassa. Noin 50 työmiehen joukko rakentaa rata-aluetta, jolla tullaan näkemään myös huipputason moottoriurheilua. Erityisen upeaa on MotoGP-kilpailun isännöinti heinäkuussa 2018.

KymiRing etenee

Rata-alueen osana nähdään myös kattava ajoharjoittelualue.

Rataprojektin työryhmä vieraili Espanjan Aragonissa MotoGP-kilpailussa tutustumassa järjestelyihin ja radan yksityiskohtiin. Sarjan promoottori Dorna on jo useamman vuoden halunnut saada Suomen takaisin MM-kalenteriin, mutta promoottorin lisäksi kiinnostusta osoitettiin muualtakin.

– He [Dorna] ovat olleet innostuneita tästä projektista ja ovat olleet niin pitkään tässä suunnittelussa ja toteutuksessa mukana, mutta se mikä oli ilahduttavaa, oli huomata miten MotoGP:n tallipäälliköt odottavat tänne pääsyä. Lähes poikkeuksetta jokainen tuli tervehtimään ja kysymään, missä mallissa ollaan. Myös heitä odotetaan jo ensi kesänä vierailulle ja tutustumaan alueeseen, iloitsee projektipäällikkö Timo Pohjola saamastaan vastaanotosta.

Suomen MotoGP-osakilpailun tarkka ajankohtakin on jo varmistunut: heinäkuun jälkipuolisko vuonna 2018, viikko Saksan osakilpailun jälkeen. Rakentamisen ja valmisteluiden osalta aikataulu on hyvin realistinen.

KymiRing etenee

Projektipäällikkö Timo Pohjola on tyytyväinen ratatyön etenemiseen.

– Hommat on oikein hyvällä mallilla. Ollaan muutama kuukausi etuajassa, Pohjola toteaa, vaikka tekemistä vielä riittääkin yllin kyllin.

– Raakatyö on tarkoitus saada ennen joulua valmiiksi. Ensi vuonna, kun lumet on sulanut, viimeistellään pinnat ja tehdään kallistukset. Painopenkat saadaan purettua ennen heinäkuuta ja päästään päällystämään heinäkuun alkupuolella.

Töiden myötä radan profiili on elänyt vielä viime viikkoina hieman ja sitä onkin pyritty kehittämään sekä kilpailijoiden että katsojien näkökulmasta mielenkiintoisempaan suuntaan.

KymiRing etenee

– Koko ajan on haettu sitä, että radan pitää olla haastava, sen pitää olla massatasapainoltaan oikea ja sen pitää huollollisesti toimia. Tällaisia muutoksia tehtiin pari viikkoa sitten, kun suunnittelutiimi oli koolla ja Alex Wurtz oli myöskin vierailulla täällä. Destian kanssa tehtiin hieman parantavia suunnitelmia tiettyihin kohtiin ja nämä työvaiheet on jo tehty. Hyvällä mallilla hommat ovat siis.

Lähde: Moottoriurheilu.tv Kuvat: Ilmakuva Ari Ollikainen, muut Nita Korhonen

Jaa artikkeli