Suomi

Matkailu Uutinen 20.4.2017

Onnea Suomi, maailman turvallisin matkailumaa!

Suomi niittää mainetta matkailumaana maailmalla. Nyt kiitosta sataa World Economic Forumin suunnalta, jonka mukaan Suomi on maailman turvallisin matkailumaa.

Suomi saa maailmanlaajuista huomiota tasaiseen tahtiin. Satavuotista taivaltaan itsenäisenä maana juhlistavaa Suomea on huomioitu hiljattain viidenneksi onnellisimpana maana maailmassa. Revontulet ja Lapin luonto keräävät kehuja tasaiseen tahtiin, hipstereitä tapahtumillaan houkuttelevaa Helsinkiä unohtamatta.

Erikoisuuksien saralla kansainvälinen kestohitti on edelleen sitkeästi eukonkanto. Ulkoministeriön emoji-innovaation myötä kansainvälinen lehdistö oivalsi taannoin kruunata suomalaiset myös kalsarikännien keksijämaana. Kyseenalainen kunnia kenties, mutta kaikki maininnat kasvattavat Suomen mainetta matkailijaa kiinnostavana kohteena.

Todennäköisesti kaikken tuorein meriitti on niin ikään pelkkää plussaa. World Economic Forum on nostanut Suomen ykkökseksi turvallisuuden saralla. Sijoitukseen ratkaisee todennäköisyys joutua vakavan väkivallan tai terroristi-iskun kohteeksi. Pienempiä matkailijan kohtaamia rikoksia tai harmeja ei tilastossa huomioida.

Suomessa vallitsevaa turvallisuustilannetta pidetään siis arvossa, vaikka täyteen 7/7 -pisteen suoritukseen ei aivan ylletty. Suomen käräkipisteet olivat tässä kisassa 6,7. Kakkoseksi kirinyt Yhdistyneet arabiemiirikunnat sai vain 0,1 pistettä vähemmän, joten aivan ylivoimaisesta voitosta ei voi puhua.

20 maailman turvallisinta maata WEF:n mukaan ovat:

1. Suomi
2. Yhdistyneet arabiemiirikunnat
3. Islanti
4. Oman
5. Hong Kong
6. Singapore
7. Norja
8. Sveitsi
9. Ruanda
10. Qatar
11. Portugali
12. Luxemburg
13. Uusi Seelanti
14. Itävalta
15. Viro
16. Ruotsi
17. Slovenia
18. Espanja
19. Hollanti
20. Marokko

Suomen menestyksen huomioi ensimmäisten joukossa muun muassa kansainvälisesti arvostettu Vogue-lehti, joka kannustaa lukijoitaan suuntaamaan kesällä yhteen maailman kiinnostavimmista matkakohteista. Siis Suomeen.

Jaa artikkeli