11.9.2018

Nissanin päämuotoilija vahvistaa huhuja: näemme sittenkin lisää Zeta-urheiluautoja

Nissan 370Z

Nissanin odotetaan julkaisevan uusi Z-urheiluautomalli vuoden 2019 syksyllä.

Muistatko Nissanin 370Z-urheiluauton? Saapuessaan markkinoille vuonna 2009 kaksipaikkainen tarjosi makean paketin: 3,7-litrainen V6, manuaalivaihteisto ja takaveto. Nyt ainekset kuulostavat jo vähän nostalgisilta, mutta avauskuvassa Nismo-versiona esiintyvä Zeta on silti tuotannossa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Seuraajaa kehitetään

Joutsenlauluksi 370Z ei välttämättä jää: Nissanin päämuotoilija Alfonso Albaisa on vahvistanut australialaiselle Whichcar-sivustolle seuraavan Nissan Z-mallin olevan työn alla. 31-vuotta Nissanilla työskennellyt Albaisa tiedostaa uutuuteen kohdistuvat odotukset: mallisarjan vuonna 1969 aloittanut Datsun 240Z on pyhimpiä japanilaisklassikoita.

Alkuperäisen julkistusvuodesta tuleekin ensi syksynä kuluneeksi 50-vuotta. Ei siis olisi suuri yllätys, jos ensi vuoden Tokion autonäyttelyssä 25. lokakuuta nähtäisiin kunniakkaan urheiluautomallin seuraava osa.

Motor1.com-sivuston keräämien huhujen mukaan seuraava Z-malli saattaa saada saksalaista tekniikkaa. Japanissa pyörivien huhujen mukaan Nissanin ja Mercedes-Benzin yhteistyö saattaisi ulottua Zetaan saakka, ja urheiluauton perusmalli saattaisi likkua saksalaisperäisellä 2-litraisella moottorilla. Aika näyttää, saako Toyota Supra rinnalleen toisen saksalais-japanilaisen urheiluauton.

Nissanin Euroopan tuotesuunnittelun ykkösmies Ponz Pandikuthira vihjaili jo alkuvuodesta uuden Z:n sisällöstä:

– Se mitä pohdimme on, miten saamme tehtyä voimalinjan, joka täyttää säädökset, mutta se on silti auton luonteeseen sopiva. Emme voi tehdä etuvetoista autoa 1,2-litran moottorilla ja kutsua sitä Z:ksi, Pandikuthira kiteytti.

– Mutta jos haluamme todistaa tulevaisuuden uuden tekniikan toimivan, Z voisi olla siihen erittäin sopiva auto, Pandikuthira kertoi Moottori-lehdelle tammikuussa.

Teksti ja kuva: Lauri Ahtiainen, lähde: Whichcar.com.au, Motor1.com

Luetuimmat