Ajoneuvot | 10.7.2018

Varmat huhut varmistuivat: uuden Toyota Supran keulalla rivikuutonen

Maskeerattu Toyota Supra -prototyyppi esiintyy viikonloppuna Iso-Britanniassa Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa.

Jaa artikkeli

Pitkän tauon jälkeen palaavaa Toyota Supra -urheiluautoa on huhuttu ja odotettu kauan. Auton on tiedetty jakavan yhteisen perusrakenteen seuraavan BMW Z4 -mallin kanssa, ja voimanlähteeksikin on odotettu BMW-perustaista rivikuutosta. Eikä Supran alle mikään muu moottorityyppi sopisikaan. Toyota kertoo auton olevan myös asianmukaisesti takavetoinen. Vaihteistotyypistä ei vielä ole kantautunut tietoa.

Celicasta Supraksi

Neljännen sukupolven Toyota Supra RZ.

Alkujaan Celican suorituskykyisempänä mallina uransa aloittanut Toyota Supra kasvoi omaksi malliversiokseen vuonna 1986 esitellyn kolmannen sukupolven myötä. Kuuluisimmaksi Supraksi nousi kuitenkin vuosina 1993–2002 valmistettu neljäs sukupolvi, jonka 2JZ-GTE turbomoottori siivitti auton viritettynä nelinumeroisiin teholukemiin ja valkokankaille Hurjapäät-elokuvan myötä.

Vielä prototyyppinä

Uutta Supraa on jo ihailtu muun muassa Geneven autonäyttelyssä esitellyn Gazoo Racingin kilpa-auton muodossa. Nyt Toyota aikoo esitellä varsinaisen tuotantoversion maineikkaassa Goodwood Festival of Speed -tapahtumassa. Tämänkin auton kerrotaan olevan vielä prototyyppi, ja valmistajan julkaiseman ennakkokuvan perusteella se on myös häiveteipattu.

Jaa artikkeli

Keskustelu