BMW Z4

Ajoneuvot Uutinen 24.8.2018

Tältä se vihdoin näyttää: BMW Z4 esittäytyy ilman naamioita

Vihjeiden, konseptien ja naamiokuvien jälkeen se on täällä. Samalla uusi BMW Z4 on vihjaus myös Toyota Suprasta.

BMW esittelee uuden roadsterinsa sopivasti Kalifornian auringon alla osana Pebble Beachin autojuhlallisuuksia. Uusi BMW Z4 on esiintynyt muun muassa konseptina ja erilaisissa naamiokuvissa, mutta nyt valmis auto näyttäytyy M40i First Editionina. Esittelyväri on muuten Frozen Orange, ollen sukua BMW M5:n First Edition Frozen Dark Redille.

BMW Z4

Linjakas kaksipaikkainen avoauto on kolmannen mallipolven myötä palannut juurilleen siinä suhteessa, että metallinen avokatto on vaihtunut jälleen yksinkertaisempaan kangasmalliin. Lihaksikkaista kurveista huolimatta BMW on samalla miettinyt auton mittasuhteita hiukan uudelleen, sijoittaen kuljettajan keskemmälle autoa.

Luonnollisesti baijerilaisvalmistaja lupailee, että Z4:n ajotuntuma vastaa sen linjakasta ulkonäköä. Keskeisen kuljettajasijainnin lisäksi ajettavuuden perusteita on varmisteltu kompaktilla akselivälillä, leveällä raidevälillä, matalalla painopisteellä ja BMW:lle niin tyypillisellä 50/50-painojakaumalla.

BMW Z4

BMW Z4 M40i First Editionin pitkänhuiskean konepellin alta löytyy 3,0-litrainen turboahdettu rivikutonen, joka tuo tuulen tuiverrusta ohjaamoon 340 hevosvoiman voimalla. 0–100 km/h taittuu M Performance -sarjan ajoneuvolta 4,6 sekunnissa. Urheilullisen jousituksen lisäksi autossa on sähköisesti säädettävät iskunvaimentimet, M Sport -jarrupaketti ja elektronisesti ohjattu M Sport -tasauspyörästö. Myöhemmin esittelyssä on Z4 30i, jonka voimanlähteenä on 2,0-litrainen nelisylinterinen bensiiniturbo.

BMW Z4

Kompaktissa matkustamossa uutta on BMW Live Cockpit Professional (uuden X5:n tavoin) ja ensimmäistä kertaa BMW:n roadsterissa autossa on tuulilasin heijastusnäyttö. Samalla kojelaudan keskiosa on saanut uutta ilmettä muihin BMW-malleihin verrattuna.

BMW Z4

Tarkemmin BMW Z4 esitellään 19. syyskuuta ja auto on luonnollisesti esillä myös Pariisin autonäyttelyssä lokakuun alkupäivinä. Myyntiin uusi BMW-roadster saapuu keväällä 2019.

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat