7.5.2015

Pääkirjoitus: Ei anneta unohdukselle sijaa

Jotta edustajamme eivät unohda ääntämme, meidän äänioikeutettujen oikeus on myös muistuttaa annetuista lupauksista.

Olemme juuri antaneet valtakirjan 200 uudelle edustajallemme. Tuo 200:n joukko päättää, missä kunnossa Suomi on vuonna 2019. Silloin äänestämme seuraavan eduskunnan jäsenistä.

Jotta edustajamme eivät unohda ääntämme, meidän äänioikeutettujen oikeus on myös muistuttaa annetuista lupauksista.

Teiden kunto oli jopa poikkeuksellisen näkyvästi esillä tämänkertaisen vaalikiertueen aikana. Väistyvän eduskunnan parlamentaarinen korjausvelkatyöryhmäkin pusersi kokoon paperin, jossa kaikki eduskuntapuolueet yhteisesti tunnustivat teidemme rappion ja korjausvelan jatkuvan kasvun. Yhtä mieltä oltiin myös siitä, että asialle on nyt tehtävä jotain. Paperiin sisältyikin linjauksia siitä, miten korjausvelan kasvu pysäytetään ja sitä ryhdytään lyhentämään.

Tuoreen paperin äärellä puolueet vakuuttivat yksituumaisesti, että tästä pidetään kiinni. Korjausvelkatyöryhmän ehdotus tulee olemaan pohjana seuraavan hallituksen ohjelmaa rakennettaessa.

Miten käy? Se selviää, kun uusi eduskunta ja hallitus järjestäytyvät ja ryhtyvät töihin.

Uusi eduskunta päättää myös tieliikennelain kokonaisuudistuksesta, liikennevakuutuslain uudistamisesta ja tieliikenteen veroista ja maksuista. Ja paljon muusta. Tie- ja liikenneasioiden painavuus joutuu tiukkaan puntariin. Mihin vaakakuppi lopulta kallistuu, siihen vaikuttaa aivan varmasti myös äänestäjien paine.

Ei riitä että asioita julistetaan vaalikiertueella, ei riitä edes parlamentaarisen työryhmän ehdotus. Nyt on aika aloittaa työ. Meidän äänioikeutettujen tehtävänä on muistuttaa omia edustajiamme annetuista lupauksista.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat