Käyttötesti käytetyllä: Bornit ja Karo ne yhteen sopii, ainakin Mercedes-Benz S124:ssä

Kuva Jari Saarentaus
Mercedes-Benz S124 kiillotus

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta nyt laukaisemme silti ilmoille toimituksen mielipiteen käytetyn Mercedes-Benz S124:mme ulkoväristä ja sisustasta – ne ovat eittämättä parhaat mitä autoon on saanut!

Käytetyn auton ostaja joutuu usein tinkimään autoa valitessaan jostain. Tämä jokin voi olla esimerkiksi auton voimalinja, sisusta, ulkoväri, hinta, tai jopa koko automalli. Moottorin käytettyjen käyttötestiautojen kohdalla tämä on tuttua, esimerkiksi hopeanharmaa Mondeo harmaalla kangassisustalla ei ehkä ole kenenkään unelmavaihtoehto.

Mersun kohdalla tärkeimmät kriteerit asetettiin auton kunnolle ja voimalinjalle. Auto ei saanut olla umpiruosteessa, ja sen täytyi olla dieselmoottorinen. Dieseleistäkin rajattiin pois se kaikkein yleisin (ja mopoin) 200D.

Mercedes-Benz W124

Jo tämän yhdistelmän 5 000 euron budjetilla luulimme jonkin aikaa olevan mahdotonta saavuttaa, joten auton ulkovärille tai sisustalle ei asetettu mitään kriteereitä. Tietysti alkuperäinen sisusta olisi aina plussaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tuuria matkassa

Lopulta ostamamme yksilö oli kuitenkin todellinen jackpot. Siinä ei ehkä ollut vienosti haaveilemaamme turbomoottoria, tai edes kolmilitraista vapaastihengittävää konetta. Sen sijaan saimme upean Bornit-ulkovärin ja Karo-sisustan. Makuasioista ei voi tietysti kiistellä, mutta ainakin Moottorin toimituksen mukaan tämä yhdistelmä on kaikkein parasta, mitä Mercedeksellä on tuohon aikaan ollut tarjota.

Mercedes-Benz S124 kiillotus

Bornit-väri, joka tunnetaan myös Mercedeksen värikoodilla 481 on eräänlainen violettiin taittava harmaa – joidenkin mielestä violettiin taittava ruskea. Joka tapauksessa väri tuntuu ainakin toimituksen jäsenten mielestä istuvan käytettyyn farmariimme kuin hehkutulppa dieselmoottoriin. Värin huonona puolena voidaan mainita sen tarkkuus ylläpidosta. Vähänkin kuraantuneena bornit-värinen auto näyttää heti todella törkyiseltä.

Sisustan Karo-kuosi on hienostuneen näköinen ruutukuosi. Kyseinen sisusta on ollut yleensä lisävarusteinen, paitsi Sportline-varustelluissa autoissa verhoilu on ilmeisesti kuulunut vakiovarusteisiin. Aikansa hurjan autoverotuksen vuoksi Karo-kankaita ei luonnollisesti Suomi-autoissa kovinkaan usein ole. Moottorinkin käytetystä Mersusta nuo ruudut löytyvät todennäköisesti siksi, että auto on ostettu uutena Saksassa, jossa nätimmistä penkeistä ei ole yritetty nyhtää yhtä paljoa veroeuroja valtion kassaan.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat