15.7.2021

2022 Kia Ceed julki – mallisto päivittyy turvallisemmaksi

2022 Kia Ceed

Vuosimallin 2022 Kia Ceed saa koko malliston kattavan kasvojenkohotuksen, mutta tärkeimmät uudistukset tapahtuvat turvallisuuden ja varustelun saralla.

Vuonna 2018 esitelty Ceedin kolmas sukupolvi säilytti edeltäjän akselivälin, vaikka luopuikin heittomerkistä. Se on ehtinyt jo kolmen vuoden ikään. Nyt on esitelty keski-iän kasvojenkohotuksen saava vuosimallin 2022 Kia Ceed.

Kaiken muun ohella myös Kian uusi logo on päivitetty auton molempiin päihin. Ulkonäöllisesti GT- ja GT-Line -vaihtoehtojen uudet hunajakennotakavalot ovat varsin mielenkiintoiset. Voimalinjoissa luotetaan vanhaan, mutta turvavarustelua on päivitetty isolla kädellä.

2022 Kia Ceed rear

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2022 Kia Ceed

Uutuuden keulakin on päivittynyt isosti erityisesti maskin osalta, jossa on nyt pianolakattua mustaa pintaa mattakromatuin reunuksin. Etuvalojen muotoilua on piristetty ja osassa malleista ikään kuin hyödynnetään huomiovaloja vilkkuina.

Perässä puskuri kopioi keulan kiiltävää mustaa alaosassaan ja, kuten jo edelle tuli mainittua, viisiovisen viistoperän GT-lisänimeä kantavat mallit saavat 48:sta hunajakennon mallisesta moduulista koostuvat takavalot. Tämä helpottaa noiden mallien tunnistamista. Muuten GT-mallit saavat kiiltävään mustaan punaisia yksityiskohtia, joilla yritetään viestiä sporttisuutta.

Ulkonäkövarustelun saralla uusi vuosimalli tarjoaa kaksi uutta väriä (Orange Fusion ja Machined Bronze), mutta Copper Stone putoaa näiden tieltä pois. Vannevaihtoehtoja saadaan lisää kolmen kappaleen verran.

2022 Kia Ceed interior

Lisää turvavarustelua

Sisätilojen puolella vaihtoehtoihin lisätään uusia materiaaleja. Jatkossa hinnastossa hieman korkeammalle sijoittuvista malleista voi löytää 12,3-tuumaisen digitaalimittariston ja 10,25-tuumaisen kosketusnäytön tietoviihdejärjestelmän komentamiseen.

Isoimmat uudistukset koskevat kuitenkin turvavarustelua. Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä osaa tehdä väistöliikkeen, mikäli se havaitsee törmäyksen olevan tulossa. Samoin risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä osaa nyt puuttua peliin tekemällä tarpeen tullen hätäjarrutuksen.

Kuljettajan vireystilan valvontaa on kehitetty huomauttamaan kuljettajaa, mikäli edellä ajava auto on lähtenyt liikkeelle valoista. Poistumisvaroitin osaa varjoittaa matkaajia, mikäli se havaitsee lähestyvää liikennettä ovea avattaessa.

2022 Kia Ceed charging

Voimalinjaa vaihtamatta

Sen sijaan voimalinjapuolella luotetaan vanhaan tuttuun. Myös lataushybridi on tarjolla.

Malliston edullisinta päätä edustaa 1,0-litrainen bensiinikäyttöinen turbomoottori, jonka tehovaihtoehdot alkavat 100 hevosvoimasta. Jo tästä löytyy myös kevythybridivaihtoehto.

Näistä 1,5-litrainen T-GDi -moottori tosin korvasi edeltäneen 1,4-litraisen moottorin vasta varsin hiljattain ja uusi kevythybridivoimalinja olikin jo lehdessä Moottorin koeajossa. Tuo moottori on saatavilla sekä manuaalivaihteisena että kaksoiskytkinautomaatilla 160-hevosvoimaisena.

Tuttu 1,6-litrainen dieselmoottori on aina kevythybridisoitu. Tässä kohti jäämme odottamaan kotimaan hinnastoa.

Kia Ceed 2022 facelift

Kuvat ja lähde: Kia

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy