Kia Ceed

Ajoneuvot Geneve 2018 Uutinen 8.3.2018

Heittomerkki pois ja asiaan: tässä on uusi Kia Ceed

Kolmannen sukupolven Kia Ceed vaihtaa mallinimensä heittomerkin lukuisiin parannuksiin.

Kia Ceed, jonka nimi korostaa mallin eurooppalaisuutta, siirtyy seuraavaan malliversioonsa hyvistä asetelmista. Joulukuussa 2006 käynnistyneen cee’d-tuotannon aikana mallia on ennätetty myydä kunnioitettavat 1,28 miljoonaa kappaletta. Nyt Kia uskoo voimakkaasti, että kolmannen sukupolven Ceed pystyy kasvattamaan osuuttaan korealaisvalmistajan Euroopan myynnistä.

Kia Ceed

Uusi Ceed on entistä linjakkaampi ja sen etuylitys on lyhentynyt 20 mm, mutta takaylitys on vastaavasti kasvanut saman verran. Muuttuneiden mittasuhteiden myötä myös auton tiloja on pystytty kehittämään. 20 mm leveämpi ja 23 mm matalampi Ceed tarjoaa enemmän tilaa etu- ja takamatkustajille ja auton tavaratila on kasvanut 395 litraan. Genevessä esiteltiin samalla Ceed Sportswagon, jonka 4,6 metriä pitkään farmarikoriin on mahdutettu peräti 600 litraa tavaratilaa. Akseliväli on molemmissa malleissa edeltäjästä tuttu 2 650 mm.

Kia Ceed

Ulkoisesti uutta ilmettä on haettu terävämmillä linjoilla, leveämmällä ’tiikerikeulalla’ ja GT-malleista tutuilla ’jääkuutio’-päiväajovaloilla. Vastaavaa pirteyttä on tavoiteltu myös ajettavuudessa, sillä uusi erillisjousitus on suunniteltu erityisesti eurooppalaista tiestöä varten ja ohjaus on välitetty nopeammaksi.

Kia Ceed

Sisäisesti Kia Ceed muistuttaa merkin muita malleja, mutta kehitystä on tapahtunut erityisesti käytettävien materiaalien osalta. Niinpä viime vuosien Kia-malleja ajaneet tuntevat olonsa heti kotoisaksi, mutta käyttökytkinten napakkuus ja muovilaadut ovat parantuneet. Keskikonsolia hallitsee niin sanottu leijuva keskusnäyttö, jonka koko on viisi, seitsemän tai kahdeksan tuumaa viihde- tai navigaatiojärjestelmästä riippuen.

Kia Ceed

Konetilassa Kia Ceed luottaa päivitettyyn versioon merkin mainiosta 1,0-litraisesta T-GDI-bensaturbosta, josta otetaan Ceedissä 120 hevosvoimaa. Tarjolla on myös uusi 1,4-litrainen 140-hevosvoimainen T-GDI, joka korvaa aiemman 1,6-litraisen GDI:n. Lisäksi mallistossa on 100-hevosvoimainen 1,4-litrainen vapaasti hengittävä moottori.

Kia Ceed

Dieselinä nähdään uusi 1,6-litrainen CRDi, joka kantaa koodinimeä ’U3’. 115- ja 136-hevosvoimaisena saatava uusi diesel on suunniteltu Euro 6d TEMP -päästörajojen ja WLTP-kulutussyklin mukaisesti. Kaikki moottoriversiot saa kuusivaihteisen manuaalin parina, mutta 1,4-litrainen T-GDI ja 1,6-litrainen CRDi on saatavissa myös seitsemänvaihteisella kaksoiskytkinautomaatilla.

Luonnollisesti tarjolla on koko joukko turvallisuus- ja mukavuusvarusteita. Ceed tuo ensimmäisenä Kiana Eurooppaan Lane Following Assist -autonomiatoiminnon, jossa järjestelmä seuraa autojonoa kaistamerkintöjen mukaan ja tarkkailee naapurikaistojen tilannetta turvallisen kaistanvaihdon osalta. Toiminto on käytössä nopeusalueella 0–130 km/h.

Kia Ceed

Uuden Kia Ceedin valmistus alkaa toukokuussa ja autoa voi odotella Euroopan myyntiin vuoden puolivälissä.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Lauri Ahtiainen, Aake Kinnunen

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Kia

Kaikki koeajot

Uusimmat