4.8.2019

55-vuotias keksii itseään uudelleen: Ford Mustang55 uudistaa poniautoa

Ford Mustang55

Juhlamallin lisäksi Ford kertoi, että EcoBoost Mustang saa uutta tyyliä Shelby-malleista ja Mustang Bullitt säilyy tilattavissa vielä toisenkin vuoden.

Ikoninen Ford Mustang juhlii jo 55. juhlavuotta, joten samalla Ford on päättänyt pinota kasan uudistuksia Mustangiin. Bullitt-erikoismallin ja päivitetyn EcoBoostin lisäksi syntymäpäiviä juhlitaan Ford Mustang55 -erikoismallilla.

2,3-litraisella EcoBoostilla varustettu Mustang saa uutta tyyliä, jota on lainattu Shelbyn malliversioista. Samalla autossa on vakiovarusteena aktiiviventtiileillä varustettu Ford Performance -pakoputkisto, jonka avulla kuljettajat voivat muokata nelisylinterisen Mustangin äänimaailmaa. Shelbyltä on lainattu Magnetic Grey -komponentteja. California-mallisessa keulasäleikössä oleva kolmitankoinen ponimerkki on piirre vuoden 1965 Mustangeista.

Koko Mustang-malliston uutuuksiin kuuluu FordPass Connect -modeemi, jolloin Mustangista voi tehdä wifi-tukiaseman jopa 10 laitteelle. Uusia ulkovärejä ovat Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange ja Grabber Lime.

– Mustang kuuluu pieneen joukkoon ajoneuvoja, joita on valmistettu yli puoli vuosisataa keskeytyksettä. Ja asiakkaiden kiinnostus maailman myydyintä urheiluautoa kohtaan ei näytä hiipuvan ollenkaan, kommentoi Roelant de Waard Ford of Europelta.

Mustangin varsinainen syntymäpäivä oli 17.4.1964, joten tänä vuonna vuorossa on 55. juhlavuosi. Varsinaisena juhlamallina nähdään Mustang55-juhlamalli, joka perustuu 5.0 V8 -malliversioon, joko Fastbackina tai Convertible-avomallina. Luvassa on muun muassa matalaprofiilinen konepelti, mustat vauhtiraidat liukuefektein ja kiiltomustat 19-tuumaiset vanteet. Mikäli auton perusväri on musta, vaihtuvat vauhtiraidat hopeisiksi. Katto on aina musta malliversiosta riippumatta. Lisäksi autoa on piristetty uusiksi sävytetyillä keulasäleiköillä. Ponimerkki on maalattu Pillar Blackiksi ja lokasuojan Pillar Black 5.0-merkissä on puolestaan Colorado Red -värinen desimaalipiste.

Uutta hohtoa on annettu myös sisustaan, sillä kojelaudan viimeistelyssä on nyt hiilikuituefekti ja keskikonsolin ja polvituen ompeleet täsmäävät nyt jalkamattojen kanssa. Manuaalivaihteiset versiot saavat uuden vaihdekepin nupin.

Samalla Ford ilmoitti, että myös Mustang Bullitt -erikoismalli säilyy saatavilla Euroopassa vielä toisenkin vuoden. 5,0-litrainen V8 on 460 hevosvoiman ja 529 newtonmetrin virityksessä. Mallin mielenkiintoisempi värivaihtoehto on Dark Highland Green, joiden lisäksi tyylitellään Torq Thrust -tyylisillä vanteilla ja Brembon punaisilla jarrusatuloilla.

Viime vuonna Ford Mustang kävi kaupaksi 113 066 kertaa ja Euroopassa 2019 alkuvuosi on sujunut kasvun merkeissä, joten Mustangilla on selvästi annettavaa kypsästä malli-iästä huolimatta. Päivitetyt Mustangit ovat tilattavissa elokuusta alkaen.

Lähde ja kuvat: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat