26.5.2022

Alkuvuoden ilouutinen: liikenne vaati vähemmän kuolonuhreja

Tiestö kaipaa 200 miljoonaa euroa lisää joka vuosi Suomen Tieyhdistys

Tammi–huhtikuussa 2022 sattui 718 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta, joissa kuoli 45 ja loukkaantui 921 ihmistä.

Tammi–huhtikuussa 2022 Suomessa tapahtui 718 henkilövahinkoon johtanutta poliisin tietoon tullutta tieliikenneonnettomuutta, joissa kuoli 45 ja loukkaantui 921 ihmistä. Kuolleita oli viisi vähemmän ja loukkaantuneita 96 enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajanjaksona.

Surmansa saaneista 36 oli liikkeellä henkilöautolla ja 1 kuorma-autolla. Jalankulkijoita kuoli 7 ja polkupyöräilijöitä 1.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen keräämiin ennakkotietoihin. Niiden mukaan tieliikenteessä sattui huhtikuussa 183 henkilövahinko-onnettomuutta. Niissä kuoli 12 ja loukkaantui 240 ihmistä. Kuolleita oli neljä vähemmän ja loukkaantuneita 15 enemmän kuin vuoden 2021 huhtikuussa. Tietoja on verrattu edellisvuoden vastaaviin ennakkotietoihin.

Huhtikuun tieliikenteessä kuolleista 8 oli liikkeellä henkilöautolla ja 1 polkupyörällä. Lisäksi kuoli 3 jalankulkijaa.

Poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta twiittasi tuoreeltaan näihin viimeisimpiin lukuihin liittyen kunnianhimoisista tavoitteista, joilla liikenteestä saataisiin kaikille osapuolille turvallisempaa.

Kallio muistutti, että EU:n pitkän aikavälin tavoitteena on päästä kuolonuhrien ja vakavien loukkaantumisten määrässä lähelle nollaa vuoteen 2050 mennessä. Tätä tavoitetta kutsutaan nollavisioksi (Vision Zero). Välitavoitteena on liikennekuolemien ja vakavien loukkaantumisten väheneminen 50 prosentilla vuodesta 2020 vuoteen 2030 mennessä.

Teksti: Marko Jokela Kuvat: Moottorin arkisto Lähteet: Tilastokeskus, Tieliikenneonnettomuustilasto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat