18.1.2018

Automatkailijan vinkit Matkamessuille

Matkamessut_Autoliitto

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma esittelee Helsingin Messukeskuksen mitalla tuoreita matkaideoita, olipa tarkoituksena lähteä lähelle tai suunnata kauas.

Matka 2018 avautuu yleisölle perjantaina 19.1. Torstain ammattilaispäivä tarjosi esimakua tulevasta. Poimimme kuusi vinkkiä matkailuvuoden avaavan tapahtuman annista automatkailijalle.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kolmen kohteen kierros

Pandat saapuivat vihdoin Ähtäriin ja muutaman karanteeniviikon jälkeen uudet tulokkaat esittäytyvät myös matkailijoille uudessa kodissaan Ähtärin Eläinpuistossa. Messuosastolla panda-teemaa ei voi ohittaa.

Matka 2018_Panda

Pelkän pikapyrähdyksen sijaan isopandojen innoittamaa Ähtärin visiittiä kannattaa kuitenkin venyttää sen verran, että ehtii myös Suomen suurimpaan kyläkauppaan Tuurissa ja hauskanpitoon Suomen suurimpaan vapaa-ajankeskukseen, eli seudun vauhdikkaimpia elämyksiä tarjoavaan Powerparkiin.

Koti pyörille

Matkailuajoneuvo on liikkuva koti, joka tarjoaa uusia lomailumahdollisuuksia kaiken kokeneellekin.

Muun muassa karavaanarimatkailun parhaita paloja esittelevällä Matkailuajoneuvotuojat Ry:n osastolla yhdelle arpaonnea omaavalle tarjoutuu mahdollisuus kokeilla matkailuautolomailua viikon verran.

Aitoa erämaata

Sompio on Pohjois-Sodankylään perustettu uusi matkailualue, jonka valtteja ovat aitous ja erämaa. Eikä alueen 150-vuotiasta kultahistoriaakaan ole unohdettu matkailutarjontaa koottaessa. Ja mikä parasta, Tankavaarasta löydetyt kultahiput matkailija saa pitää itse.

Sompion luonnonpuistoon houkuttelee myös Nattastuntureista tunnettu maisema. Osa ainutlaatuisista luontokohteista sijaitsee vajaan parin kilometrin päässä lähimmältä parkkipaikalta, joten erämaan mahdollisuuksista nauttiakseen ei ole välttämätöntä samoilla kovin kauas.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Maailman suurin hiekkalinna

Ensi kesänä Suomessa tavoitellaan uutta maailmanennätystä, jonka mittakaava on valtava ja Lappeenranta matkailupaikkakuntana jokseenkin ohittamaton. Tätä enntäystä varten kaupunkiin on hankittava vielä miljoona kiloa hiekkaa entisen kolmen miljoonan kilon lisäksi.

Kesän tavoitteena on 18 metriä korkean hiekkalinnan rakentaminen. Urakka peittoaa onnistuessaan edellisen, Saksassa syntyneen maailmanennätyksen vajaalla metrillä.

Täsmätietoa autoilevalle matkailijalle

Autoliiton osastolla tarjolla on tuoretta tietoa muun muassa Saksaan suuntaavalle automatkailijalle. F1-faneille tarjolla on mittatilauksena laadittuja kisamatkoja.

Matka 2018_Autoliitto

Osastolla matkailun asiantuntijat auttavat messujen ajan myös tulevien matkojen suunnittelussa, askarruttipa sitten Ruotsin ruuhkamaksut, Norjan tiemaksut, Pariisin ympäristövyöhykkeet, naapurimaiden näkemys talvirenkaisiin tai ulkomaiset sakot.

Jäsenkorttia näyttämällä osastolta saa mukaan myös pienen lahjan.

Luvallista vai luvatonta

Tullimääräykset ovat monen matkailijan kannalta osin tuntematonta maaperää. Pahimmillaan tuliaishankintoja tehdään vain vahvan mutu-tuntuman varassa.

Matka 2018_Tulli

Tullin osastolla löytyy hetkessä vastaus muun muassa siihen, miten Suomen rajalla suhtaudutaan tavallisten tuliaisten lisäksi muun muassa erikoisempiin aiheisiin, kuten valaanlihaan, hylkeennahkaisiin tossuihin, käärmeviinaan tai korallilla koristeltuun jääkaappimagneettiin.

Matka 2018_Tulli

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Matka 2018 -tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa

Perjantai 19.1.2018 klo 10–20
Lauantai  20.1.2018 klo 10–18
Sunnuntai 21.1.2018 klo 10–18

Matkamessujen ohjelma, tiedot pääsylippujen hinnoista ja näytteilleasettajista on koottu tapahtuman verkkosivuille.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat