25.7.2020

Vietä kesäpäivä menopelin kanssa – Autonhoidon uutuudet 2020

Nanolex Si3D HD 75tkm jälkeen oven ylälaidassa

Kesä on kuumimmillaan ja on aika katsastaa autonhoidon uutuudet 2020 kaudelle. Valitsimme muutaman noston useiden uutuuksien joukosta.

Nappasimme nopeasti yhteen artikkeliin autonhoidon uutuudet kuluvalle vuodelle. Mahdutimme mukaan viisi valintaa ja listaamme kyseiset tuotteet yksinkertaisesti aakkosjärjestyksessä. Tällä kertaa tuotteita ei ole kokeiltu, joten valitettavasti valinnnanvastuu jää lukijalle mitkä autonhoidon uutuudet 2020 päätyvät ostoskoriin.

Autonhoitoalaa seuraavan on helppo havaita selkeitä trendejä. Tällä hetkellä menossa on keraamikausi, jossa ollaan siirrytty jo pinnoitteista muihin tuotteisiin. Muotina on keraamisten ainesosien laajentuminen sumutettaviin suojatuotteisiin, sumuta & huuhtele -tuotteisiin sekä hieman suojaa jälkeensä jättäviin pesuaineisiin.

Oman autonsa pesemisestä, maalipinnan tai sisätilojen todellisesta puhdistamisesta, auton maalipinnan ja muiden osien suojaamisesta sekä mahdollisesti kiillottamisesta kiinnostuneen kannattaa suunnata Moottorin autonhoitoartikkeleiden arkiston pariin. Juttuvalikoima kattaa kaiken edellä mainitun ja paljon muuta. Lyhyt koonti ja helppo sukellus autonhoidon maailmaan löytyy koontijutusta: "Autonhoidon perusteet: näillä vinkeillä auto puhdistuu helposti, turvallisesti ja edullisesti".

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Autobrite Direct Ceramic Shield Ultra Spray Car Wax

Ison-Britannian Autobrite Direct Ceramic Shield Ultra Spray Wax on edellä mainitun keraamikauden edustaja ja samalla alleviivaa kuinka pitkiä ja hankalia monet autonhoitotuotteiden nimet ovat. Tuote tarjoaa sumutettavan maalipinnan suojatuotevaihtoehdon, mutta kannattaa huomioida vaadittava 12 tunnin kuivumisaika ennen auton kastumista käsittelyn jälkeen. Yhdestä 500 millilitran pullosta riittää yli 30 auton käsittelyyn ja sille luvataan helppoa levittävyyttä mikrokuitulevittimellä ja plussaksi voidaan laskea myös valmistajan lupailema raikas mintun tuoksu.

Korrek Pro Foam Pre-Wash

Korrek Pro Foam Pre-Wash

Kotimainen Korrek on kunnostautunut uudelle tasolle uuden Pro -tuotevalikoimansa kanssa. Moottorin autonhoitojuttusarjassa on testattu Korrek Pro TFC Viimeistelyaine, Korrek Pro TFC Kestopinnoite ja Korrek Pro PP Clean, joista erityisesti viimeksi mainittu edustaa luokkansa kärkikastia. Nyt esipesuun on tarjolla uusi tuote: Korrek Pro Foam Pre-Wash, jolle lupaillaan vahaturvallisuutta alle 10% seoksella ollen samalla biohajoava.

Nanolex Si3D MAX

Saksalainen Nanolex menestyi hienosti Moottorin suorittamassa kestopinnoitteen kestotestissä Nanolex Si3D HD -kestopinnoitteella. Tuo tuote on kuitenkin vain hyväksyttyjen Nanolexin kouluttamien ammattilaisten saatavilla ja tavalliselle kuluttajalle tuon Nanolexin koulutuksen käyminen saattaa olla hieman turhan suuri panostus. Uusi Nanolex Si3D MAX on keraamipinnoite kaikkien saatavilla ja lupaa saman 50 000 kilometrin keston helpon levitettävyyden ohella. Tässä kohti on hyvä muistuttaa, että suosittelemme kestopinnoitteen asennusta vain täydellistä hipovalle kiillotetulle maalipinnalle.

Sonax Beast

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sonax Beast Vannepesu

Saksalainen Sonax on tuonut markkinoille uuden vannepesun nimellä Sonax Beast Vannepesu, jonka pääpaino vaikuttaisi mainoksen mukaan olevan pesutehossa. Tämä on kuitenkin saavutettu ilman happoja pH-arvon sijaitessa vain lievästi happaman puolella. Monen muun modernin vannepesuaineen tapaan Sonax Beast muuttuu vaikuttaessaan tumman violetiksi, mutta sen luvataan omaavan hedelmäinen tuoksu. Kyseinen vannepesuaine sopii käytettäväksi kaikille teräs- ja kevytmetallivanteille, lakatuille, kromatuille, kiillotetuille ja mattapintaisille vanteille.

Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic Spray Coating

Lopussa palaamme vielä keraamituotteiden pariin. Yhdysvaltalainen Turtle Wax Hybrid Solutions Ceramic Spray Coating lupailee olevansa helppokäyttöinen sumutettava pinnoite. Synteettinen maalipinnan suojatuote yhdistää polymeerit ja piidioksidin, jonka lupaillaan auttavan keston suhteen. Tuote levitetään kuivalle pinnalle yhdellä mikrokuituliinalla ja sen poistamiseen kannattaa hyödyntää vielä erillistä mikrokuituliinaa. Hybrid Ceramic Spray Coating soveltuu kaikille auton ulkopuolisille pinnoille.

Teksti: Henri Posa; lähde: valmistajat; kuvat: Henri Posa. Korrek, Sonax

Luetuimmat