24.7.2020

eWRC-kilpailu ja rata-autoilun digi-SM samana päivänä Jyväskylässä: mukana WRC-tähtiä

Sähköisen autourheilun ystäville tarjotaan makeaa mahan täydeltä Jyväskylässä elokuun kahdeksas päivä. Digitaaliseen eWRC-kilpailuun osallistuu muun muassa neljä WRC-kuljettajaa, ja samana päivänä kamppaillaan digitaalisen rata-autoilun suomenmestaruudesta.

Koronaviruspandemian vuoksi peruutetun Neste Rally Finlandin, eli Suomen MM-rallin korvikkeena Suomen autourheilun kattojärjestö AKK tarjoaa yleisölle digiautourheilutapahtuman 8.8.2020 Jyväskylässä.

Tapahtumassa on mukana nimekkäitä kansainvälisiä tähtiä, kuten Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi, Teemu Suninen, Mika Salo ja Takamoto Katsuta. Osa kuljettajista asettuu ohjauspyörän taakse jo aiemmin MM-sarjan promoottorin eWRC-konseptin alaisuudessa järjestettävässä shootout-kisassa, joka järjestetään viikkoa aiemmin. Shootout-kisa on seurattavissa WRC:n ja Neste Rallin sosiaalisissa medioissa. Kisoissa ajetaan valikoituja erikoiskokeita, jotka löytyvät WRC:n virallisesta rallipelistä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kuljettajat odottavat tapahtumaa innollla.

– Hieno homma päästä mukaan Neste Rally Finland eChallengeen. Kyllä koko rallikansa ansaitsee tänä vuonna yhteisen fiilisnostatuksen. On mukava, että tapahtuma kokoaa porukkaa yhteen yli lajirajojen, ja varmasti näyttää myös, miksi digiautourheilu kasvattaa suosiotaan koko ajan. Eivät ole vielä kertoneet meille, mitä Neste Rallin pätkiä WRC:ssä tullaan ajamaan, mutta toivotaan, että joku omakin suosikki siellä mukana olisi, MM-rallikuski Esapekka Lappi toteaa.

– Tästä tulee hauskaa! Mahtava päästä näkemään jätkiä myös paikan päällä Jyväskylässä, AKK:n tapahtumassa. Digiautourheilu on nasta laji, ja mielenkiintoista nähdä miten kukakin myös ennakkokisassa vetää. Digitaalinen autourheilu ei ole pelkkää ratin rullaamista, vaan haastaa kuljettajan siinä missä perinteinenkin. Siihen voi myös todella hurahtaa. Pitänee itse luottaa kokemukseen ja antaa nuorempien höntyillä, ex-F1-kuljettaja Mika Salo summaa.

Rallin lisäksi rata-autoilun mestaruuskilpailut

Jyväskylän Lutakon satamassa tullaan ajamaan virtuaalirallin lisäksi digitaalisen rata-autoilun SM-sarjan finaali. Kilpailu ajetaan iRacing-simulaattoreilla, ja mukana on kaksikymmentä kilpailijaa. Ajon lisäksi tapahtumaan luvataan haastatteluja, yleisöaktiviteetteja, tapahtumakumppaneiden tarjoamia ajanviettoalueita ja ruoka- ja juomapalveluita.

Tapahtuma on maksuton ja se toteutetaan korona-ajan rajoituksien mukaisesti, joten vierailijoiden määrä rajataan tuhanteen henkilöön.

Lähde: AKK-Motorsport Kuvituskuva: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat