22.9.2017

Fortune: Toyota ja Volvo mukana 50 maailmanmuutosyrityksen listalla

Fortune: Toyota ja Volvo mukana 50 maailmanmuutosyrityksen listalla

Yhdysvaltalainen talouslehti arvosti Toyotan joukon terävimpään kärkeen, mutta myös Volvo ylsi arvovaltaiseen joukkoon sähköistämispäätöksellään.

Yhdysvaltalainen talouden aikakauslehti Fortune on listannut kolmannen kerran yhteensä 50 yritystä, jotka muuttavat maailmaa eniten. Lehden kriteereinä valintaan olivat yhteiskunnallinen muutos, innovointikyky oman teollisuusalan sisällä sekä taloudellinen tulos. Hyväntekemisen täytyy Fortunen mielestä olla myös hyvää bisnestä, mutta hyvää bisnestäkään ei arvosteta, ellei sillä pyritä yleiseen hyvään.

Fortune: Toyota ja Volvo mukana 50 maailmanmuutosyrityksen listalla

50 yrityksen joukossa japanilainen autojätti Toyota ylsi peräti sijalle 8. Fortune kiittelee erityisesti Toyotan tapaa arkipäiväistää hybriditeknologia, mutta myös sen kykyä katsoa eteenpäin. Yhtiön Mirai-polttokennoauto on vauhdittanut vetyasemien leviämistä Yhdysvalloissa ja Toyotan polttokennopatentit ovat rojaltivapaassa käytössä vuoteen 2020 saakka autoalan ulkopuolisille tutkijoille. Horisontissa siintää myös Toyotan tavoite tuoda kiinteiden elektrolyyttien akut kaupalliseen sarjatuotantoon 2020-luvun alkupuolella.

Toyotalle kyse oli toinen kerta arvostetulla listalla, sillä vuonna 2015 hybriditeknologia vauhditti yhtiön Fortunen muutoslistalle sijalle 3. On kuitenkin merkittävää, että yhtiöitä harvoin harkitaan listalle kahta kertaa peräkkäin.

Volvo XC60 T8

Sijalta 28. löytyy tuttu Volvo, jonka ansioksi Fortune lukee heinäkuussa julkistetun päätöksen tuoda hybridi- ja sähkötekniikka osaksi jokaista vuodesta 2019 esiteltävää uutta mallia. Talouslehti kiittelee myös Volvon kasvua viime vuosina sekä valmistajan Kiina-suhteita.

Lähteet: Fortune, Toyota Kuvat: Toyota, Aake Kinnunen, Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat