6.5.2021

Genesis tulee Eurooppaan – premium koreaksi

Genesis Electrified G80

Genesis tulee Eurooppaan eikä tähän liity Phil Collins. Nyt on kyse korealaisesta luksuksesta, jonka taustalta löytyy Hyundai Motor Group.

Hyundain premium-brändi Genesis tulee Eurooppaan haastamaan Audin, BMW:n, Lexuksen ja Mercedes-Benzin. Asiasta uutisoi Automotive News Europe.

Myynti on tarkoitus aloittaa Euroopassa jo tämän kesän aikana. Eurooppalaisille varsin tuntematon luksusmerkki aikoo toteuttaa myynnin suoraan kuluttajille sekä verkon että omien myyntipisteiden kautta.

Moottori esitteli hiljattain hyvin kattavasti Genesiksen tuoreimmat uutuudet, joka nousikin nyt juttuna arvoon arvaamattomaan. Viime vuoden puolella nähtiin brändin E-segmentin uudet tuotteet: Genesis G80 ja GV80.

Genesis G70

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Genesis tulee Eurooppaan

Genesis on perustettu vuonna 2015 erilliseksi toiminnokseen osaksi Hyundai Motor Groupin palettia. Sen halutaan astelevan pitkät perinteet omaavia luksusmerkkejä vastaan, joihin esimerkiksi Mercedes-Benz kuuluu.

Ensimmäiset tuoreehkon merkin mallit tällä eräällä maailman nopeimmin kasvavalla sähköautomarkkinalla tulevat olemaan edellä mainitut E-segmentin tuotteet: porrasperä G80 ja SUV GV80. Näillä Genesis tulee Eurooppaan jo kesäkuun aikana.

Näitä tulevat seuraamaan tuoreet G70 ja GV70. Valmistaja on myös sanonut, että se tulee myymään alueella sekä perinteisellä polttomoottorilla varustettuja malleja että sähköistettyjä vaihtoehtoja.

Ainakin alkuun kiinteitä myyntipisteitä on tarkoitus perustaa Lontooseen, Müncheniin sekä Zürichiin. Lisäksi Genesiksen voi ostaa verkosta. Asiakaspalvelua on optimoitu tarjoamalla toimitus ja nouto kotiovelle asti, jotta voidaan vähentää tarvetta käydä myymälässä.

– Sähköistetty G80 tulee olemaan ensimmäinen Eurooppaan tuleva täyssähköinen Genesis. Kaksi muuta akkuautoa tulee seuraamaan myöhemmin, joten tulemme tarjoamaan asiakkaille kolmen paikallispäästöttömän Genesiksen automallin vaihtoehdon ensimmäisen vuoden aikana, kertoi Genesis Motor Europe tiedotteessaan.

Viime vuonna Euroopassa myytiin yhteensä yli miljoona sähköautoa ja lataushybridiä, joka tarkoitti lukeman lähes kolminkertaistumista vuoden aikana. Tämä oli nyt jo yli kymmenesosa autojen kokonaismyynnistä. Suomessa vastaavien autojen myyntiosuus oli viime vuonna noin 17,5 prosenttia.

Kuvat: Genesis, Lähteet: Automotive News Europe, Autoalan Tiedotuskeskus

Luetuimmat