23.8.2020

Huhtikuinen Pekingin autonäyttely järjestettäneen syyskuun lopussa

Huhtikuinen Pekingin autonäyttely järjestettäneen syyskuun lopussa

Koronavuoden automessukalenterissa on kaksi vielä jäljellä. Huhtikuulta syksylle siirretty Pekingin autonäyttely on kuin onkin tapahtumassa. Myöskään Los Angelesin autonäyttely marraskuun lopulla ei ole vielä luopunut toivosta.

Huhtikuun alkupäiville kaavailtu Pekingin autonäyttely on vihdoin saanut uuden ajankohdan. Kiinan pääkaupungissa tutustutaan autoalan uutuuksiin nyt 26. syyskuuta ja 5. lokakuuta välisenä aikana. Vaikka Kiinan viranomaisten mukaan koronaviruspandemia oli maassa hallinnassa jo maaliskuussa, ei suurta ja autoalalle kriittistä tapahtumaa haluttu järjestää vielä huhtikuun alkupäivinä.

Kiinan kansainvälistä kauppaa edistävä neuvosto kertoi autonäyttelyn uudesta ajankohdasta tällä viikolla, kumoten ajatukset, että maassa siellä täällä kesän aikana ilmenneet pandemiapesäkkeet vaikuttaisivat Pekingin autonäyttelyyn. Peking järjestää Kiinan tärkeimmän autonäyttelyn parillisina vuosina, Shanghai parittomina vuosina.

Kuluneen vuoden autonäyttelyuutisiin on kuulunut Geneven kansainvälisen autonäyttelyn peruuntuminen tältä ja myös ensi vuodelta, New Yorkin autonäyttelyn siirtyminen aluksi elokuuhun ja sitten ensi vuoteen, itseään uudelleen keksineen Detroitin autonäyttelyn peruuntuminen messuhallin jouduttua kenttäsairaalaksi ja Pariisin autonäyttelyn peruuntuminen (ainkin sen tärkeiltä osin).

Tässä joukossa on poikkeuksellinen saavutus, mikäli Pekingin autonäyttely saadaan järjestettyä edes puolittain normaalilla tavalla. Loppuvuoteen mahtuu vielä omalla paikallaan oleva Los Angelesin autonäyttely, jota ollaan järjestämässä marraskuun 20.–29.

Autovalmistajat ovat paikanneet peruuntuneita näyttelyitä siirtymällä yhä enemmän netissä tapahtuviin lehdistötlaisuuksiin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Washingtonin autonäyttely siirtyy

Yhdysvalloissa Washingtonin autonäyttely ei ole kuulunut New Yorkin, Los Angelesin ja Detroitin kaltaisiin suuruuksiin, mutta sen järjestäjät ovat lykänneet jo nyt seuraavaa autonäyttelykertaa. Uusi ajankohta on tammi-helmikuun 2021 sijasta maalis-huhtikuun taite.

Niin Washingtonin kuin Pekingin autonäyttelyiden järjestäjät ovat vannoneet, että hygieniaseikkoihin ja turvaväleihin on panostettu poikkeuksellisen paljon .

Lähde: Automotive News Kuvituskuva: Lauri Ahtiainen

Luetuimmat