Geneve 2019

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2020 Uutinen 28.2.2020

Geneven autonäyttely on peruttu – Sveitsi kielsi suuret ihmiskokoontumiset koronauhan takia

Kenties kaikkein perinteikkäin ja loistokkain Euroopan autonäyttelyistä on peruttu.

Vain muutama päivä ennen näyttelyn ovien aukeamista kantautui odotettu ja pelätty tieto: Geneven autonäyttely on peruttu. Syyksi kerrottiin Sveitsin hallituksen päätös kieltää yli 1 000 ihmisen kokoontumiset koronavirusuhan vuoksi. Kielto astuu voimaan heti ja kestää ainakin 15. päivään maaliskuuta saakka.

Genevessä autonvalmistajien osastot ovat tällä hetkellä luultavasti hyvinkin valmiita ja maahantuojat tapahtumaan varautuneita. Geneven ensimmäinen lehdistöpäivä olisi ollut tiistaina 3.3. ja yleisölle ovet olisivat auenneet 5.3. Vaan eivät aukea.

Sveitsin hallitus teki epäilemättä oikein kieltäessään tapahtuman järjestämisen. Teryvedellä on turha leikkiä. Samalla valtiojohtoinen kielto saattaa olla näyttelyn pelastus, sillä tällöin sekä messujärjestäjät että autonvalmistajat saanevat ainakin osan investoinneistaan takaisin.

Silti Geneven kielto asettaa synkän varjon autonäyttelyiden tulevaisuudelle. Viime syksyn Frankfurtin perinteikäs näyttely oli farssi, ja nyt Geneve jättää tämän vuoden väliin. Mihin kehitys johtaa?

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Moottorin arkisto, lähde: Reuters, Automotive News Europe

 

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat