Detroitin autonäyttely perutaan

Ajoneuvot Autonäyttely Uutinen 30.3.2020

Detroitin autonäyttely perutaan – messukeskus muunnetaan kenttäsairaalaksi

Koronavirus ajaa nyt myös uudistuvan Detroitin autonäyttelyn etsimään parempia aikoja ensi vuodesta. Tapahtumapaikka muunnetaan väliaikaiseksi sairaalaksi koronaviruspotilaita varten.

Detroitin kansainvälinen autonäyttely (North American International Auto Show, NAIAS) on peruttu. Vuonna 1899 ensimmäisen kerran järjestetty autonäyttely vakiintui vuonna 1907, jonka jälkeen se on järjestetty lähes poikkeuksetta vuosittain.

Näyttely on järjestetty vuodesta 1989 aina tammikuisin, mutta tämän vuoden piti olla ensimmäinen, jolloin perinteikäs autonäyttely kokeilee vähemmän kilpailtua kesäkuuta. Alkuperäisen ajankohdan piti olla 7.–20. kesäkuuta. Ajankohtamuutoksen ansiosta suunnitelmissa oli enemmän mahdollisuuksia kokeilla autoja ulkoradoilla ja tuoda sääherkempiä harrasteautoja osaksi näyttelyä.

Tammikuussa 2019 Detroitin autonäyttelyssä vieraili noin 775 000 vierasta, merkiten noin viiden prosentin laskua verrattuna aiempaan. Tapahtuma tuo kuitenkin Detroitin alueelle noin 460 miljoonan dollarin tulot, taloudellisen vaikutuksen ollessa sama kuin kahdella Super Bowl -finaalilla.

Siirtämisen sijaan näyttely on nyt peruttu tältä vuodelta, joten seuraavan kerran tapahtuma järjestetään ajallaan vasta 11. kesäkuuta 2021. Detroitissa tuleekin aikatauluvaihdoksista johtuen yli 2,5 vuoden tauko normaalisti vuotuisen autonäyttelyn järjestämisessä.

Messukeskus kenttäsairaalaksi

Michiganin osavaltiossa on päädytty koronavirustilanteen ratkaisuun, jossa TCF Center -messukeskus muunnetaan kenttäsairaalaksi. Detroitin autonäyttely on järjestetty TCF Centerissä, aiemmin Cobo Centerissä, aina vuodesta 1965.

– Vaikka olemme pettyneitä, meille mikään ei ole tärkeämpää kuin terveys, turvallisuus ja Detroitin ja Michiganin kansalaisten hyvintointi. Teemme mitä voimme auttaaksemme yhteisöämme taistelussa koronavirusta vastaan, kommentoi Detroitin autonäyttelyn toimitusjohtaja Rod Alberts.

Detroitin autonäyttely perutaan

TCF Center on yksi yli sadasta kokouskeskuksesta Yhdysvalloissa, joita harkitaan väliaikaissairaaloiden tarpeisiin. Päätös autonäyttelyn peruuttamisesta tehtiin sen jälkeen, kun tapahtuman järjestäjät saivat tiedon Yhdysvaltain hätätilavirasto FEMA:lta, että kokouskeskus muunnetaan kenttäsairaalaksi. Myös muita kokous- ja messukeskuksia ollaan valjastamassa terveydenhuollon tarpeisiin Michiganissa ja Detroitissa.

Sadepilven hopeareunuksena on, että myös autonäyttelyyn osallistuvat autovalmistajat saavat kipeästi kaipaamiaan säästöjä tapahtuman peruuntumisesta. Esimerkiksi Ford on ilmoittanut, että se ei maksa tänä vuonna osinkoa sijoittajilleen, ja General Motors on jättämässä noin viidesosan työntekijöidensä palkasta maksettavaksi myöhemmin korkojen kera.

Myös muut autonäyttelyt ovat joutuneet taipumaan koronaviruksen ja terveyshuolien edessä. Näille päiville suunniteltu New Yorkin kansainvälinen autonäyttely siirrettiin elokuulle. Geneven autonäyttely peruttiin tältä vuodelta ja Pekingin autonäyttely odottaa edelleen myöhempää ajankohtaa, jota ei ole vielä määritelty.

Lähde: Autoblog, The Detroit News Kuvat: NAIAS

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat