28.9.2020

Hulppea sähköinen gran turismo: Polestar Precept saapuu tuotantoon

Helmikuussa konseptikuosissa esitelty Polestar Precept saapuu kuin saapuukin tuotantoon sähköautomerkin seuraavana mallina.

Näyttävä konseptiauto muuttuu todellisuudeksi: Polestar Precept tuotantoon. Kyseinen konseptiauto esiteltiin keväällä Geneven aikaan ja tuolloin Moottori uutisoi Polestar Preceptistä.

Polestar on ruotsalaisen Volvon ja sen omistajan, kiinalaisen Geelyn, erillinen autobrändi. Nimen historia juontuu moottoriurheiluun, mutta se on sittemmin siirretty sähköautoilun suuntaan. Polestar tähtää suorituskykyisten sähköautojen suunnitteluun.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Polestar Precept tuotantoon

Uudehkon autonvalmistajan mukaan tuotantomallin kehitys on jo käynnissä, jotta saadaan Polestar Precept tuotantoon. Tätä varten suunnitellaan myös uutta viimeisintä tekniikkaa edustavaa tuotantolaitosta ja Polestar sanoo kestävän kehityksen olevan aina keskiössä.

Helmikuussa julkistettu Polestar Precept vihjasi tulevaisuudesta ja osoitti mihin valmistaja voi pystyä. Harva varmaan odotti sen päätyvän tuotantoon. Tuntuu siltä kuin valmistajakin olisi yllättynyt positiivisesti oman työnsä lopputuloksesta.

– Ällistyttävä, vaikuttava ja teknisesti edistyksellinen. Haluaisimme nähdä tämän tiellä – näin lehdistö kirjoitti Preceptistä ja myös kuluttajat halusivat sen, joten päätimme tehdä siitä totta, kommentoi Polestarin toimitusjohtaja Thomas Ingenlath.

Tekniikasta emme tiedä yhtään mitään. Toki Polestar 1 ja Polestar 2 saattavat vihjata teknisistä ratkaisuista, mutta Precept haluaa olla merkin lippulaiva. Siten uutuudelta voisi odottaa vielä hieman enemmän.

Sisätilojen puolelta Polestar Precept on mielenkiintoinen tarjoamalla laajan kattauksen kestävän kehityksen kannalta mietittyjä materiaaleja. Näihin lukeutuvat kierrätetyistä PET-muovipulloista, kalastusverkoista ja korkista valmistetut materiaalit. Käytössä on myös sveitsiläisen Bcompin kehittämä pellavapohjainen komposiitti.

– Kuluttajat haluavat nähdä muutoksen autoteollisuudessa – ei vain unelmoida. Precept on nyt vielä vahvempi kannanotto, jatkaa Ingelath.

Polestar on vahvistanut valmistavansa Preceptin Kiinassa, jonne uutta tuotantotilaa kehitellään. Tavoitteena on luoda hiilineutraalit, ja toisaalta teknisesti koko maailman kehittyneimmät, tuotantotilat.

Jo Polestar 1 ja sen Chengdun tuotantolaitos on pyrkinyt ilmastoystävälliseen valmistukseen. Tuo kyseinen tehdas pyörii pelkästään uusiutuvan energian voimin ja se on saavuttanut kultaisen LEED-sertifikaatin. Valmistaja aikoo jatkaa samalla tiellä myös eteenpäin.

Kuvat ja lähde: Polestar

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat