13.6.2020

Huutokauppahelmet – Race Against Covid

Race Against Covid Bottas - RM Sotheby's

Race Against Covid tarjoaa mahdollisuuden ostaa esimerkiksi päivän Ferrarin ajosimulaattorissa tai Valtteri Bottaksen ajoasun nimikirjoituksella.

Race Against Covid ei suinkaan ole ensimmäinen kerta kun huutokauppa on hyvällä asialla, mutta raportoimme tästäkin ennen kaikkea mielenkiinnosta huutokaupattavia kohteita kohtaan. Huutokauppahelmet -juttusarja on käsitellyt aiemminkin tapahtumia, joiden tuotosta vähintään osa on lahjoitettu hyväntekeväisyystarkoitukseen.

Porsche 911 Speedster Heritage rear quarter - RM Sotheby's

Edellisen kerran hyväntekeväisyysasialla oltiin vain reilu kuukausi takaperin ja silloin samalla tavoin koronaviruksen vaikutuksia helpottamassa. Porsche Cars North America huutokauppasi viimeisen tehtaalta ikinä valmistuneen Porsche 991 -yksilön, joka oli Porsche 911 Speedster ’Heritage Design’. Yli puoli miljoonaa dollaria kerännyt yksilö omaa muun muassa Gt3-mallin moottorin. 

Lokakuussa 2019 Lontoossa lahjottiin puita yli puolen miljoonan euron edestä. Lontoon huutokauppatapahtuma oli kuitenkin mielenkiintoinen erityisesti sen autokaluston takia. Henri Toivosen Lancia Delta S4 Rally -kilpa-auto huutokaupattiin summalla 764 375 puntaa, keltainen Lamborghini Miura P400 S hintaan 1,24 miljoonaa puntaa ja moni muu upea auto on mainittu huutokauppatapahtumaa käsittelevässä jutussa. 

RM Sotheby's - Lamborghini Miura P400 S barn

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Race Against Covid – RM Sotheby’s

Tällä kertaa Kansainvälinen autoliitto (FIA), Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälinen liitto (IFRC) ja RM Sotheby’s yhdistävät voimansa Race Against Covid -hyväntekeväisyyshuutokaupan muodossa. FIA:n säätiö lahjoittaakin suoraan miljoona euroa ja myös huutokaupan tuotto ohjataan Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton koronaviruksen vastatoimiin.

Race Against Covid Hill - RM Sotheby's

Huutokaupattavat kohteet ovat kuitenkin ne, jotka kiinnostavat. Suomalaisin silmälasein suodatettuna kaikkein mielenkiintoisin kohde saattaa olla nimikirjoituksella varustettu Valtteri Bottaksen ajoasu, johon kuuluu haalarin lisäksi myös hanskat sekä kengät. Vastaavasta tarjonnasta on mahdollista ostaa myös esimerkiksi Damon Hillin vuoden 1995 Renault-tallin ajohaalari sekä kypärä.

Toisenlaistakin tavaraa tarjotaan, joten huutokauppa ei suinkaan rajoitu vanhojen ajoasujen ympärille. Mikäli pelkkä ajaminen kiinnostaa, voi itselleen huutaa päivän Scuderia Ferrarin ajosimulaattorissa. Minkäänlaista hinta-arviota näiden suhteen ei ole, joten ainoa vaihtoehto on seurata huutokaupan edistymistä verkon välityksellä.

Race Against Covid Vettel - RM Sotheby's

Kuljettajat, tallit ja muut moottoriurheilun tahot ovat lahjoittaneet nämä huutokaupattavat kohteet tätä tarkoitusta varten. Useassa tapauksessa kyse on hyvin henkilökohtaisista esineistä maailman kovimmilta ammattilaisilta. Verkossa tapahtuvan huutokaupan huutaminen alkaa 15. kesäkuuta ja kohteet sulkeutuvat porrastetusti maanantaina 22. kesäkuuta. 

Teksti: Henri Posa; Kuvat: FIA, Porsche Cars North AmericaRM Sotheby’s/Peter Singhof; Lähde: RM Sotheby’s

Luetuimmat