19.1.2022

Isuzu D-Max Work Edition 5‑paikkaisena kevytkuorma-autona 46 990 euroa

Isuzu D–Max Work Edition

Uusi avolava on saatavana myös 5‑paikkaisena kevytkuorma-autona: Isuzu D-Max Work Edition. Etuina ovat alhaiset käyttökulut ja 5-paikkaisena edullinen hinta 46 990 euroa.

Nykyinen viime vuonna Suomessa esitelty D-Max jatkaa vuonna 1963 esitellyn automallin kehityskaarta. Isuzun mukaan tällä on kuorma-auton DNA, sillä sekä auton rakenteet että moottori on kehitetty vaativaan käyttöön. Niinpä on hyvin luontevaa, että Isuzu D-Max Work Edition tulee nyt myyntiin myös kevytkuorma-autona.

Moottori on ehtinyt jo koeajaa tuoreimman kolmannen sukupolven D-Maxin ja tuossa yhteydessä auto tuli jo esiteltyä kattavasti. Tähän liittyen kannattaa kurkistaa myös mielenkiintoinen Mazda BT-50 -tarina toisaalta Moottorin verkosta.

Isuzu D–Max Work Edition

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Viety loppuun Suomessa

Uudessa kevytkuorma-autoksi (N2G) rekisteröitävässä Isuzu D-Maxissa on aina lähtökohtana 5-paikkainen miehistöohjaamoinen versio. Tarvittavat vahvistukset ja muutokset tekee Jyväskylässä toimiva Work Cars Oy.

Muutoksiin lukeutuu taka-akselille asennettava passiivinen ilmajousitus, jossa on ilmanpaineventtiilit säätöä varten. Samalla auton huippunopeus rajoitetaan elektronisesti kuorma-autojen lakisääteiseen lukemaan (90 km/h).

Uuden D-Max Double Cab Work Editionin kokonaismassa on 3 510 kiloa. Se on luonnollisestikin passeli kuormajuhta, jonka kantavuus on 1 320 kilogrammaa. Koukkuun voi kytkeä 3 500 kilogramman perävaunun.

Isuzu D–Max Work Edition

Tämä D-Max Double Cab Work Edition tuo omistajalleen etuja ennen kaikkea alhaisempien käyttökustannuksien myötä, sillä kuorma-autossa ei ole autoveroa ja ajoneuvoverokin jää varsin pieneksi. Itse asiassa D-Max Double Cab Work Editionin vuotuinen ajoneuvovero on 78,44 euroa, kun vastaavassa 5-paikkaisessa pakettiautossa se on 1 022 euroa ja kaksipaikkaisessakin noin 500 euroa vuodessa.

Toisin sanoen jo pelkästään vuotuisista ajoneuvoveroista syntyy nykyisten taksojen mukaan viisipaikkaisissa yli 4 700 euron ja kaksipaikkaisissakin yli 2 000 euron säästö viidessä vuodessa. Autokaupan kassalla Work Editionin hankintahinta on jopa yli 15 000 euroa edullisempi kuin vastaava 5-paikkainen pakettiauto.

Tämä on yleisesti hyväksytty arvonlisäverolliseen toimintaan. Kevytkuorma-autolle ei tarvitse nimetä kuljettajaa, jolloin myöskään autoetu ei lankea maksettavaksi. Lisäksi yksityisajossa ei tarvitse käyttää ajopiirturia.

Isuzu D–Max Work Edition

Isuzu D-Max Work Edition

D-Max Double Cab Work Editionin vakiovarusteluun kuuluvat muun muassa ilmastointilaite, sähkötoimiset ikkunannostimet kaikissa ikkunoissa, mukautuva vakionopeudensäädin ja älykäs nopeudenrajoitin sekä sade- ja hämärätunnistimet. Auton alla pyörivät 18-tuumaiset kevytmetallivanteet. Hinnaston aloittaa 46 990 eurosta niin sanottu LX-varustetaso.

Vaihtoehtona on kattavammin varusteltu 49 990 euroa maksava Isuzu D-Max Double Cab LSE Work Edition, jossa on edellä mainittujen varusteiden lisäksi, tai sijasta, kaksialueinen automaatti-ilmastointi, nahkaverhoilu, kuljettajan istuimen sähkösäädöt, 9-tuumainen kosketusnäyttö, peruutuskamera, älyavain, LED-valot edessä ja takana sekä astinlaudat.

Kaikissa Isuzuissa on viiden vuoden tai 100 000 kilometrin takuu.

Lähde: Isuzu Kuvat: Isuzu & Work Cars

Luetuimmat