Käyttötesti käytetyllä: Mercedes-Benz S124 tyylikkäämmäksi tummennuskalvojen poistolla

Kuva Eetu Kokkonen
Mercedes-Benz S124

Ulkonäköasioista ei sopisi kiistellä. Moottorin toimituksessa oltiin kuitenkin yhtä mieltä siitä, että vanhat ja erittäin tummat kalvot eivät pukeneet kauniisti käytetyn Mercedes-Benz S124:n takalasia.

Koska käytetty johtotähtemme oli viimeisten 20 vuoden ajan rekisteröity pakettiautoksi, takalasit oli vuorattu erittäin tummalla, lähes jätesäkkimäisellä kalvolla. Kalvot olivat ikäännyttyään jo repeilleet ja alkaneet sinertää. Niistä oli päästävä eroon.

Kalvot irtosivat yllättävän nätisti kuumailmapuhaltimella lämmittämällä ja varovaisesti leveältä alalta vetämällä. Ainoastaan takalasin kalvo meinasi lähteä suikaloitumaan pienemmiksi palasiksi. Sen sijaan kalvojen liimat olivat sitäkin tiukemmassa.

Aluksi liimoja yritettiin poistaa hyllystä löytyvällä pien ja liiman irrotukseen tarkoitetulla aineella ja rätilllä. Tälläkin liima saatiin liukenemaan, mutta työllä ja tuskalla. Tämä liuotin päätettiin heittää takaisin kaapin perukoille ja etsiä jokin toinen keino.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kovat keinot käyttöön

Se toinen keino oli vanha kunnon tinneri, ja pieni muovilasta. Näiden avulla liimat alkoivat irtoamaan laseista iloisesti, ja loppusilaus tehtiin rätillä. Jälleen kerran haastavinta työ oli takalasin parissa, sillä lasta tökki takalasin vastuksiin. Siellä liimat päätettiin poistaa varmuuden vuoksi rätillä.

Lopulta Mersun laseissa ei ollut enää jälkeäkään rumista jätesäkeistä, ja lopputulemana auto näyttääkin huomattavasti tyylikkäämmältä.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat