Käyttötesti käytetyllä: ”onko teillä edes oikeita työkaluja autoonne?”

Kuva Eetu Kokkonen
Mercedes-Benz W124 250 D

Vaihdoimme kokeilumielessä käytetyn Mercedes-Benz S124:n etujouset uusiin. Ilman varaosamyyjän huolenpitoa toimenpide olisi voinut jäädä tekemättä.

Aiemmin mainitsimme Mersun kärsivän turhan matalasta ja pintakovasta etujousituksesta. Asiaa lähdettiin ratkomaan uusilla jousilla. Niitä varaosaliikkeestä hakiessamme tuttu myyjä tajusi onneksi kysyä, onko meillä Mercedekseen tarkoitettuja jousipuristimia.

Mercedes-Benz S124

Eihän meillä tietysti ollut, mutta sellaiset saatiin liikkeeltä päiväksi lainaan. Tällaista on oikea asiakaspalvelu, jollaisesta tusinaliikkeissä on varmasti turha unelmoida. Kovimmat konkarit kertovat vaihtaneensa kyseisiä jousia oikeanlaisen puristimen puuttuessa esimerkiksi rautakangen voimin, mutta se ei ollut omaa henkeään arvostavien asentajiemme mielestä erityisen houkutteleva vaihtoehto.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Oikeilla työkaluilla hoituu helposti

Jousien vaihto kävi siihen tarkoitetulla lautasmallisella puristimilla näppärästi. Mersussamme jousi ei ole edes iskunvaimentimen kanssa samassa paketissa, joten jousen vaihtamiseen meni noin 15 minuuttia per puoli.

Mercedes-Benz S124

Keula ei lopulta noussut kovinkaan paljon, ja ilmeisesti korotusta olisi saatu aikaan esimerkiksi erilaisilla jousikumeilla. Eroa kuitenkin syntyi jonkin verran, ja ensituntumalta keula tuntui myös hieman mukavammalta.

Kommentit (2)

  • MARTTI TURUNEN

    Autoliitolla on sitten aika harvinainen Mersu S 124 ja vielä farmarina ?

  • MATTI PAJUNEN

    Kyllä. W124 farmarimallista käytetään mallimerkintää S124. Hieno auto, toivottavasti päätyy käyttötestin jälkeenkin arvostaviin käsiin. Ei ole enää liikaa näitä pilaamattomina.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat