1.6.2022

Land Rover Defender 130 – 13,3 lisätuumaa tekevät Lantikasta 8-paikkaisen ja entistäkin monipuolisemman

Land Rover Defender 130

Nykyisen Defender-polven kolmas koripituus jatkaa autoa euromitoissa 34 senttimetrillä. Hämmennystä kuitenkin herättää enenevässä määrin eräs pikku yksityiskohta.

Jo alkuperäinen Land Rover / Defender oli saatavilla 127 tuuman akselivälillä, mallimerkintä vain muutettiin myöhemmin 127:stä 130:een. Vielä vähemmän logiikkaa on kuitenkin uuden 130:n mallimerkinnässä. Nykypolven neliovisen 110:n (jonka akseliväli todellisuudessa 119 tuumaa) akselivälille ei ole nimittäin tehty mitään. Kuten kuvakin antaa ymmärtää, 340 lisämillimetriä ovat kaikki tulleet taka-akselin taakse.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

8 matkustajaa ja edelleen tilaa

Defeder 130:n tuomat lisätuumat, -sentit tai vaikka -kyynärät kasvattavat maasturin sisätiloja melko lailla. Ensinnäkin kahdeksanpaikkaisuus on toteutettu kolmipaikkaisella kolmosrivillä, joka on lisäksi korkeammalla kuin keskirivi. Kolmannenkin rivin taakse jää noin 400 litraa tavaratilaa. Suurin piirtein Dacia Dusterin tavaratilan kokoa vastaavana kolmosrivin taakse jäävä kontti on vieläpä muotonsa ansiosta erityisen käytettävä.

Tältä tavaratila näyttää koko komeudessaan. Ohjaamon puolella häämöttää Defender 130:n tuoma suurempi, 11,4-tuumainen Pivi Pro -kosketusnäyttöruutu.

Penkit kaadettuna tavaratilaa löytyy puolestaan 2 516 litraa eli noin 2,5 kuutiota. Näillä litroilla, kuutioilla tai vaikka teelusikallisilla olisi ehdottomasti käyttöä myös pakettiautona, Defender 110 LCV:n seurana. Vertailun vuoksi, isossa Discoveryssa vastaavat luvut ovat 260 litraa kolmannen rivin takana ja 2 406 litraa hulppeimmillaan. Reilun 5,3 metrin pituinen Defender 130 on siis nyt tilavin Land Rover.

Platinavuosi huomioitu

Defender 130 esiteltiin varmaankin tarkoituksella juuri tällä viikolla, jolloin Britannia juhlii kuningatar Elisabet II:n 70.- eli platinajuhlavuotta hallitsijana. Land Roverilla on hyvin tunnetusti erinomaiset suhteet kuningasperheeseen, valitsihan kuningattaren edesmennyt puoliso, Edinburghin herttua, prinssi Philip hautausautokseen Land Roverin, ja vieläpä juuri Defenderin, tosin sen alkuperäisen.

Kuningattaren kunniaksi Land Rover lahjoittaa hänen kauttaan Britannian Punaiselle ristille erikoisvarustellun Defender 130:n.

Muilta osin 130 ei paljon lueteltua enempää muista koripituuksista poikkea, joskin prameasti varusteltu First Edition osallistuu omalta osaltaan juhlaan.

Lähde ja kuvat: Land Rover Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat