26.10.2016

Lonely Planet: Suomi maailman kolmanneksi paras matkakohde vuonna 2017

Saariselkä Kakslauttanen

Ensi vuoden kymmenen kiinnostavinta matkailukohdetta on valittu. Trenditietoinen matkailija suuntaa nyt...Suomeen!

Maailman todennäköisesti tunnetuimpia matkailuoppaita julkaiseva Lonely Planet on nostanut Suomen kymmenen kiinnostavimman matkakohteen joukkoon vuodelle 2017. Suomen sijoitus listalla on kolmas. Muita eurooppalaisia kohteita ei kärkikymmenikköön mahtunut.

Helsinki mereltä

Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkusen mukaan Suomi pystyy tarjoamaan matkailijoille varsin ainutlaatuisia elämyksiä − jopa enemmän kuin itse ymmärrämme.

katuruokafestivaali

− Pystymme tarjoamaan yhä useammille ja erilaisille matkailijatyypeille vaikuttavia elämyksiä ympäri vuoden. Luonto on edelleen keskeinen valttikorttimme. Uutta siinä on luonnon parantava voima ja hyvinvointimatkailu, joka rakentuu luontokokemusten ja -palvelujen ympärille. Lisäksi Suomesta puhutaan nyt kiinnostavana kohteena kokea ainutlaatuista kaupunkikulttuuria. Erityisen kiinnostavana pidetään muun muassa Suomen uutta ruokakulttuuria sekä Helsingin design-keskittymää. Samoin uudet urbaanin elämyskulttuurin edustajat Löyly ja Allas herättävät uteliaisuutta maailmalla, Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen Finprosta kertoo.

Allas Helsinki

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Odotukset korkealla ensivuoden suhteen

− Alkavalle talvikaudelle odotamme merkittävää kasvua ulkomaalaisten matkailijoiden määrässä. Lukuisten uusia lentovuorojen ja -reittien ansiosta Lappiin lennetään Euroopasta enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja Aasiasta yhteydet Helsingin kautta Lappiin paranevat myös kasvaneen kotimaisen paikkatarjonnan myötä, Virkkunen kertoo.

katuruokafestivaali

− Suomen vetovoima matkakohteena on kouriin tuntuvaa ja pitkään tekemämme työ Suomen matkailun kasvattamiseksi näkyy muun muassa tässä Lonely Planetin tunnustuksessa. Tunnustus lisää Suomen vetovoimaa yksilöllisiä ja ainutlaatuisia elämyksiä hakevassa globaalissa matkailijaryhmässä, Virkkunen sanoo.

Kansallispuistoissa vetovoimaa

Perusteluina Suomen valinnalle kärkikohteiden joukkoon Lonely Planet nostaa esimerkiksi Hossan uuden kansallispuiston sekä useat tapahtumat, joita on suunniteltu Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta varten.

Husky

− Matkailijoiden odotukset Suomessa liittyvät luontoon ja kokemuksiin luonnossa. Suomen kansallispuistot tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen sekä kesällä että talvella. Luonto on Suomessa aina lähellä – sinne voi piipahtaa helposti jopa Helsingissä pysähtymisen yhteydessä. Matkailun kehittämiseksi on edelleen tärkeää tuotteistaa luontopalveluja yhä helpommin lähestyttäviksi kokemuksiksi, Virkkunen kertoo.

Retkeily

Itsenäisyyden juhlavuodelle paljon ohjelmaa

Lonely Planetin mukaan matkailijat voivat odottaa itsenäisyyden juhlavuodelta kattavan ohjelmatarjonnan ulkoilmakonserteista ja yhteisöllisistä ruokaelämyksistä saunailtoihin ja matkailujulistenäyttelyihin.

Helsingin Sompasauna

− Monipuolinen ohjelma antaa myös matkailijoille mahdollisuuden osallistua juhlavuoteen. Suuret tapahtumat, kuten Lahden MM-hiihdot, taitoluistelun MM-kisat sekä koripallon EM-kisat tulevat myös varmasti näkymään ulkomaisten matkailijoiden määrissä ja herättävät maailmalla uudentyyppistä matkustusintoa Suomeen, Virkkunen sanoo.

Lonely Planetin Best in Travel 2017 top 10 maat:

1. Kanada
2. Kolumbia
3. Suomi
4. Dominica
5. Nepali
6. Bermuda
7. Mongolia
8. Oman
9. Myanmar
10. Etiopia

www.lonelyplanet.com/best-in-travel

Lähde: Visit Finland, Kuvituskuvat: Antti Hentinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat