5.6.2022

Matkailuajoneuvojen myynti piristyi – huippuluvuista jäljessä vain 10 prosenttia

Matkailuajoneuvojen myynti

Suomessa ensirekisteröitiin toukokuussa yhteensä 341 uutta matkailuajoneuvoa. Matkailuajoneuvojen kauppa osoittaa selvää piristymistä.

Matkailuajoneuvojen kauppa osoittaa selvää piristymistä. Suomessa ensirekisteröitiin tämän vuoden toukokuussa 341 uutta matkailuajoneuvoa. Tammi-toukokuun välisenä aikana ensirekisteröintien määrä oli kaikkiaan lähes 900 uutta ajoneuvoa.

Uusien matkailuajoneuvojen rekisteröintimäärissä ollaan tällä hetkellä vuoden 2018 tasolla, joka oli Matkailuajoneuvotuojat ry:n mukaan hyvä myyntivuosi. Uusien matkailuvaunujen kauppa jäi tämän vuoden toukokuussa vain noin 10 prosenttia viime vuoden huippuluvuista. Vuoden 2021 koronapandemia lisäsi automatkailua ja sen vuoksi matkailuautojen kysyntä pandemian aikana oli hyvää.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Komponenttipula vaikuttaa vielä

Matkailuajoneuvotuotantoa vaikeuttavat samalla tavalla kuin muutakin autotuotantoa materiaalien ja komponenttien saatavuusongelmat ja vuoden 2021 hyviin myyntilukuihin on vielä selvästi matkaa.

Matkailuajoneuvojen vaihtoehdot kasvavat myös koko ajan ja uusien ajoneuvojen kysyntä on hyvää. Myös erilaisten Urban camper -tyylisten retkiautojen kysyntä kasvaa.

Lisäksi matkailuajoneuvoja myös varustellaan ahkerasti. Kasvana varustelu näkyy esimerkiksi siten, että mukavuuteen, omavaraisuuteen ja turvallisuuteen liittyvät varusteet ovat harrastajien suuressa suosiossa. Myös käytettyjen matkailuajoneuvojen kauppa käy vilkkaana.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry

Luetuimmat