11.1.2023

Matkailuajoneuvojen rekisteröinnit putosivat rajusti edellisestä vuodesta

Matkailuautojen ensirekisteröintiluvut putosivat dramaattisesti edellisen vuoden rekisteröinneistä. Pudotukselle on kuitenkin selkeä syy.

Vuonna 2022 Suomessa ensirekisteröitiin kaikkiaan 2 249 uutta matkailuautoa ja -vaunua. Vaikka matkailuajoneuvojen ensirekisteröintien määrä oli peräti 39 prosenttia pienempi vuoden 2021 huippulukuihin verrattuna, kokonaisuudessaan toimialalla meni Matkailuajoneuvotuojat ry:n mukaan viime vuonna hyvin.

Vuoden 2021 matkailuajoneuvojen ensirekisteröinnin huippulukuja selittää koronapandemian tuoma caravan-harrastuksen suosion hurja nousu.

Käytettyjen matkailuajoneuvojen kauppa ja vuokraustoiminta paikkasivat uusien ajoneuvojen vähäisempää kysyntää. Kokonaismyynti oli Suomen Matkailuajoneuvotuojat ry:n mukaan hyvällä tasolla ja caravan-harrastus oli edelleenkin hyvin suosittua.

Uusia tehdasvalmisteisia matkailuautoja rekisteröitiin vuonna 2022 kaikkiaan 1 119 kappaletta, laskua oli edellisvuoteen oli noin 48 prosenttia. Uusia matkailuvaunuja puolestaan rekisteröitiin edellisvuoteen nähden 23 prosenttia vähemmän, 806 kappaletta.

Tehdasvalmisteisia retkeilyautoja ensirekisteröitiin 352 kappaletta, joka on 20 prosenttia kaikista tehdasvalmisteisista matkailuautoista. Vuonna 2021 osuus oli 33,5 kaikista tehdasvalmisteisista matkailuautoista. Uusia matkailuvaunuja on rekisteröity vuonna 2022 suhteessa uusiin matkailuautoihin edellisvuosia enemmän.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat