15.11.2021

McLaren Groupia ei ole myyty Audille – yhteistyö silti kiinnostaa

McLaren Group myyty ei myyty Audi

McLaren Group julkaisi tiedotteen, jossa se kiistää kiertävät lehtitiedot ryhmän myynnistä saksalaiselle Audille.

Brittiläisen Autocarin lähteisiin perustuen useat eri uutissivustot ovat kertoneet saksalaisen Audin ostaneen haltuunsa McLaren Groupin. McLaren Groupiin kuuluu urheiluautoja valmistavan McLaren Automotiven lisäksi muun muassa F1-toimintaa pyörittävä McLaren Racing sekä erilaisia teknologiaratkaisuita kehittelevä McLaren Applied.

Lehtitietojen vastapainoksi McLaren Group on julkaissut tiedotteen, että se on tietoinen kiertävästä lehtijutusta, mutta yhtiön omistusrakenteessa ei ole tapahtunut muutosta. Yhtiö kertoo, että sen strategiana on aina ollut tehdä yhteistyötä erilaisten teknologiakumppaneiden kanssa.

Aiemmin tällä viikolla Automotive News kertoi Audin tähyilevän erityisesti McLaren Racingin suuntaan, sillä saksalaismerkki ja sen emokonserni VW-ryhmä ovat osoittaneet kiinnostusta osallistua Formula 1:een. BMW puolestaan on tietojen mukaan kiinnostunut urheiluautoja valmistavasta Mclaren Automotivesta. Tietojen mukaan BMW on sopinut neuvotteluista McLaren Groupia hallitsevan Mumtalakat-sijoittajarahaston kanssa joulukuun alkupuolella.

Audin hallintaan kuuluvat tällä hetkellä myös McLarenin katuautotoiminnan kilpailija Lamborghini, muotoilutalo Italdesign Giugiaro sekä moottoripyörävalmistaja Ducati.

Lähteet: McLaren Group, Autocar, Automotive News Kuva: McLaren

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy