13.10.2020

McLaren kokeilee uutta: tulevassa lataushybridissä valmistajan ensimmäinen V6-moottori

McLaren lataushybridi

Brittiläisen superautovalmistaja McLarenin ensi vuonna julkaistavassa lataushybridimallissa on vähemmän sylintereitä kuin valmistajalla koskaan aiemmin. Ennen lähinnä V8:n voimaan uskonut McLaren tuo uutuusmalliinsa V6-moottorin.

McLarenin uusi ladattava superauto, joka kulkee toistaiseksi koodinimellä McLaren P16, tulee debytoimaan valmistajalle täysin uuden aluevaltauksen voimalinjassa. Uutta ei tosin ole se, että brittiläinen superauto on ladattava, vaan moottorin sylintereiden määrä: ensimmäistä kertaa valmistajan tuotteessa tulee olemaan V6-moottori.

Uudessa voimalinjassa V6-bensiinimoottorin kanssa yhdistyy sähkömoottori, joka sijaitsee moottorin ja vaihteiston välissä. Tarkempia teknisiä tietoja ei ole toistaiseksi julkaistu, mutta valmistajan tiedotteessa mainitaan erikseen, että autolla voi ajaa myös täysin sähköisesti. Auton kerrotaan asettuvan hinnaltaan GT ja 720S -mallien väliin.

Valtaosa McLarenin tuotteista kulkee V8-moottorin voimin, poikkeuksena valmistajan ensimmäinen malli Mclaren F1, jossa voimanlähteenä oli BMW:n 6,1-litrainen V12-moottori.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sähköllä muutamia kymmeniä kilometrejä

Ensi vuonna esiteltävässä P16-lataushybridissä tulee olemaan Autonews.comin mukaan reilun 30 kilometrin toimintamatka sähköllä, joten akun kapasiteetti lienee huomattavasti suurempi kuin muutaman vuoden takaisen McLaren P1 -lataushybridin 4,7 kilowattituntia. Latausajaksi P16:lle on kerrottu kolmesta neljään tuntia.

Auto rakentuu uudelle MCLA-arkkitehtuurille, joka on kehitetty nimenomaan hybridivoimalinjoja varten.

McLaren lataushybridi

Valmistajan mukaan P16:n kehittämisessä on käytetty kaikkea valmistajan osaamista, ja lopputuloksen pitäisi olla sen mukainen.

– Tämä on uudenlainen McLaren uudelle aikakaudelle. Tavallisesta poikkeavan kuljettajan auto, joka tarjoaa valtavasti suorituskykyä, mutta myös täysin sähköistä toimintamatkaa joka kattaa suurimman osan taajamamatkoista. Näemme uuden mallin todellisena seuraavan sukupolven superautona, emmekä malta odottaa sen paljastamista asiakkaille, McLarenin toimitusjohtaja Mike Flewitt toteaa.

Lisäksi valmistaja kertoo Sports-malliston valmistuksen päättyvän, sillä McLaren 620R poistuu tuotannosta vuoden loppuun mennessä. Tämän myötä valmistajan edullisin tuote on jatkossa McLaren GT.

Lähteet: McLaren, Automotive News Kuvat: McLaren

Luetuimmat