McLaren 720S

Ajoneuvot Autonäyttely Geneve 2017 8.3.2017

Kylmät tyypit: McLaren 720S on kokemus toisesta maailmasta

Brittiläinen superauto ei jätä kylmäksi.

McLaren on nimi, jonka monet suomalaiset muistavat Mika Häkkisen työsuhdeautona. Formulamaailmasta tuttuun nimeen liittyy Ferrarin kaltaista tarunhohtoisuutta, vaikka merkki on valmistanut katuautoja peräti neljännesvuosisadan ajan.

Silti Mclarenin näkeminen Geneven autonäyttelyn hallissa pysäyttää. Osastoa lähestyessä katse hakeutuu uuden 720S-mallin linjoihin. Autossa ei ole suuria siipiä tai muuta outoa, mutta linjojen pyöreys ja valojen avaruusalusmaisuus hakevat vertaistaan.

Jos joitakin McLarenin aiempia katuautoja on moitittu hieman sieluttoman näköisiksi, voi adjektiivit nyt vaihtaa aivan toisiin. Uusi 720S näyttää yksinkertaisesti upealle. Erityisesti auton perä on onnistunut: takavalot, ilmanottoaukot ja pehmeät kaaret sulautuvat harmonisesti toisiinsa. Kokonaisuus vetää hiljaiseksi. Vain keulan outo aukkomainen etuvalo vaatii hieman enemmän tottumista.

McLaren 720S

Ilmakanava paljastuu avaamalla ovi.

Auton ulkonäön erikoisin temppu on ilmanottoaukkojen vähyys. Keskimoottoriauton kyljet ovat puhtaat ilmanottoaukoista. Kiitos kuuluu erikoiselle kaksoiskuorelle, eli pinnan alla kulkevalle ilmakanavalla joka ulottuu ovien läpi.

Nykyisen 650S-mallin korvaava 720S kuuluu McLarenin Super Series -autosarjaan, eli kyse on jopa McLarenin tasolla vakava laite. Yhtiö jakaa autonsa kolmeen ryhmään: perusmallit kuuluvat Sport Seriesiin, välissä ovat Super Seriesit ja huipulla löytyvät rajoitettuina erinä

McLaren 720Stehtävät erikoismallit, kuten erittäin suorituskykyinen hybridiauto P1.

720S aloittaa Super Series -malliston toisen sukupolven. Moottori on kasvatettu neljään litraan, ja kahden turboahtimen avulla huipputehoa irtoaa mallinimen lupaamat 720 hevosvoimaa. Huippuvääntö on 770 newtonmetriä

1 283 kilogramman kuivapainon ansiosta suorituskyky on melkoinen: sataseen 2,9 sekuntia ja huippunopeutta kertyy 341 kilometriä tunnissa. 0–200 kilometriä tunnissa taittuu kahdeksaan sekuntiin!

McLaren 720S

Draama ei lopu sisätiloissa. Toisen sukupolven hiilikuitumonokokin ansiosta ovet on saranoitu taannoisesta F1-huippumallista tuttuun tapaan A-pilareihin. Ratkaisu on näyttävä, mutta tarjoaa myös yllättävän käytännöllisen kulkuaukon superauton paalupaikalle, kuljettajan istuimelle. Jäykän hiilikuiturakenteen ansiosta autoon on voitu rakentaa suuret ikkunat kattoa myöten, joten sisällä vallitsee varsin avara tunnelma.

Kuljettajan ympärille rakennetun ohjaamon upein yksityiskohta on kääntyvä mittaristo. Normaaliajossa tarjolla on suuri digitaalinen mittaristo, mutta napin painalluksella näyttö taittuu nivelen ympäri ja näkökenttään ilmestyy vain kaikkein oleellisimman informaation tarjoava paneeli. Efekti on puhtaa showta, mutta siitähän superautoissa on aina kyse. Ja McLaren 720S on superauto puhtaimmillaan.

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: McLaren

Kaikki koeajot

Uusimmat