21.8.2017

Motoristi, Moottoripyörämuseo kaipaa apuasi ja lompakkoasi!

Suomen Moottoripyörämuseo

Moottoripyörämuseon laajennussuunnitelman toteutusta varten kerättävästä joukkorahoituspotista puuttuu vielä hankkeen kaipaamia euroja.

Suomen Moottoripyörämuseo kertoo kesän ja lukuisten tapahtumien pitäneen museoväen kiireisinä. Lahden alueen matkailuvaltiksi arvioitu museo kertoo kirjanneensa sateisesta kesästä huolimatta tuntuvaa kasvua kävijämäärissä, mutta museolaajennuksen joukkorahoituskampanja junnaa paikallaan.

Vuoden alussa avatun joukkorahoitushankkeen 100 000 euron tavoitepotista koossa on artikkelin kirjoitushetkellä 13 397 euroa. Vähimmäistavoitteeksi lokakuussa starttaavaksi suunnitellun hankkeen edistämiselle on kerrottu Mesenaatti.me -joukkorahoituspalvelussa 40 000 euroa. Museolta arvioidaan minimin kipuavan kuitenkin 60 000 euron tuntumaan.

Moottoripyörämuseolta kerrotaan, että lähes kaikki laajennuksen rakentamisessa tarvittavat materiaalit saadaan lahjoituksina ja mukaan on lupautunut peräti kolme rakenusliikettä talkooperiaatteella, mutta kuten arvata saattaa, tyystin ilman rahaa rakentaminen ei onnistu.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Joukkorahoitusta myös aiemmin

Rahoituksesta uupuva summa on ovat tuntuva, mutta aiemman kokemuksen perusteella tarvittavan potin kerryttäminen ei ole mahdoton tehtävä.

Suomen Mootottoripyörämuseo kertoo, että vuonna 2010 museon rakentamiseen kerättiin rahaa ja tavaraa lähes 500 000 eurolla. Vertailun vuoksi kerrotaan myös, että Rallimuseo keräsi varsin ripeällä aikataululla faneiltaan 86 000 euroa vuonna 2016, eli vastaavissa hankkeissa on onnistuttu ennenkin ja aikaa on lokakuun loppuun saakka.

Lisätietoa joukkorahoituskampanjasta ja erilaisista tukipaketeista löytyy Mesenaatti.me -verkkosivustolta.

Lähde Suomen Moottoripyörämuseo Kuva Antti Hentinen/Moottorin arkisto