17.4.2020

Onni löytyy Bentleyn ratista – millaiset autot Sarmaste sitten shoppaili?

Sarmaste Bentley

Viikon kuumin nimi lienee liikemies Onni Sarmaste, joka nähtiin kohuttujen kasvomaskikauppojen jälkeen autokaupoilla. Tällaiset ajopelit miellyttivät kauppamiehen silmää.

Huoltovarmuuskeskuksen suojavarustekaupoista otsikoihin päätynyt liikemies Onni Sarmaste nähtiin kohukauppojen jälkeen Seiskan mukaan luksusautoja shoppailemassa. Vähintäänkin suoraviivaisen ajoituksen takia autokaupat ovat herättäneet runsaasti mielenkiintoa julkisuudessa.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Sarmaste hankki Porsche Cayenne -katumaasturin, joka rekisteröitiin hänen liikekumppaninsa isän nimiin. MTV:n haastatteluun Sarmaste saapui mustalla Cayenne Coupé E-Hybridillä, joka käärii 2,9-litraisen turboahdetun V6-bensiinimoottorin samaan pakettiin 100 kilowatin sähkömoottorin kanssa. Voimalinjan yhteisteho on 462 hevosvoimaa, ja hybriditekniikan ansiosta yhdistetty kulutus jää alle viiden litran per 100 kilometriä. Koeajoimme voimalinjan tavallisen Cayennen yhteydessä ja tutustuimme Cayenne Coupéhen ulkomaan koeajossa.

Vieläkin mielenkiintoisempi Sarmasteen autokaupoista kohdistuu Bentley Continental GT:hen, jonka nykyinen mallipolvi esiteltiin 2017 Frankfurtin autonäyttelyssä. Volkswagen-ryhmän lippulaivoihin kuuluva ylellinen kaksiovinen auto on varustettu joko 4,0-litraisella ahdetulla V8-bensiinimoottorilla tai 6,0-litraisella ahdetulla W12-bensiinimoottorilla. Tehoa autosta löytyykin joko 550 tai 635 hevosvoimaa ja 0–100 km/h luonnistuu joko 4,0 tai 3,7 sekunnissa.

Sarmaste Bentley

Bentleyn kohdalla kyse on paljosta muustakin kuin pelkistä suoritusarvoista. Continental GT:n edellisen mallipolven lyhyessä koeajossa panimme merkille, että autolla on tapa saada huolet katoamaan taustalle.

Merkki on panostanut erityisesti matkustamon viimeistelyyn ja materiaaleihin, ja tehdas esittelikin käsityöammattilaistensa kädenjälkeä livenä Frankfurtin autonäyttelyn yhteydessä. Continental GT:n matkustamoon kuluu yli 10 neliömetriä puuta ja pelkkien listojen sovittaminen saumattomasti yhteen vaatii yhdeksän tunnin työpanoksen.

Bentleyn lisävarustelistalta löytyy muuten ilmaa puhdistava ionisaattori.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: valmistajat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat