20.12.2017

Päivän kuva: Joulupukki ja maailman vanhin naamakirja

Maailman vanhin naamakirja

Sosiaalinen media on ihan amatöörien puuhastelua verrattuna Joulupukin pajan huoneeseen, jossa vieraat ikuistavat itsensä askartelun keinoin.

Rovaniemellä sijaitsevassa Joulupukin kotiluolassa on jälleen tänä vuonna melkoinen vilske. Viime vuonna kiire vei Moottorin tonttuvastaavat paikan päälle tärkeän tehtävän muodossa ja samalla visiitillä kameran kortille tallentui myös SantaParkissa sijaitseva erikoinen huone.

Kyseessä on siis Joulupukin oma naamakirja, eli askarteluhuone, jossa vieraat voivat ikuistaa itsensä tonttuina vanun, puun ja pahvin keinoin. Käytössä on toki muitakin värejä kuin punainen, mikä näkyykin väriroiskeiden takia jo lähes taideteoksiksi luokiteltavista pöydistä.

Maailman vanhin naamakirja
Askartelutonttu ja väriroiskeista komistunut pöytä.

Tonttuja askarrellaan seinille yhdessä Joulupukin tonttujen kanssa, kuinkapa muuten! Tontut kertovatkin, että monet vieraista toki vievät upean tonttuminänsä kotiin muiden riemuksi, mutta niitä päätyy myös askarteluhuoneen seinälle. Siellä niitä ryhmitellään vieraiden lukuisten ja lukuisten kotimaiden mukaan. Esimerkiksi tänä vuonna Joulupukkia on käyty SantaParkin kotiluolassa tervehtimässä yli 60 eri maasta.

Teksti ja kuva: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat